Αχαΐα: Κατάληψη σε 26 σχολεία - Ανέστειλαν την απεργία τους οι καθηγητές
















Τη λήξη της κινητοποίησης αποφάσισαν την Τετάρτη οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, μετά από οκτώ ημέρες απεργίας. Στη μαραθώνια συνεδρίαση, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν  μεγάλη τις πρώτες ημέρες, ωστόσο στη συνέχεια σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Στην Πάτρα χθες μειώθηκε ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων από τα 29 στα 26. Η ΕΛΜΕ Αχαΐας στη συνεδρίασή της για το μέλλον των κινητοποιήσεων ψήφισε λευκό ως προς την παράταση της απεργίας.





Σχόλια