125 χρόνια National Geographic - Επετειακή έκδοση



Από την ημέρα της ίδρυσης του μέχρι σήμερα, το National Geographic έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αναγνωστικό κοινό 60 εκ. αναγνωστών, ένα τηλεοπτικό κανάλι και ένα δικτυακό τόπο.


Εν όψει των εκατοστών εικοστών πέμπτων γενεθλίων του, η διεύθυνση του περιοδικού ετοιμάζει μία επετειακή έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο με γενική θεματική «Η δύναμη της φωτογραφίας» και θα περιέχει τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της ιστορίας του που επέδρασαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης.


«Η φωτογραφία είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και μία μορφή υποκειμενικής έκφρασης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κρις Τζονς, αρχισυντάκτης του περιοδικού και πρόσθεσε: «το να μοιράζεσαι αυτό που βλέπεις μέσω της φωτογραφικής μηχανής, σου επιτρέπει να χτίζεις δεσμούς με τους ανθρώπους, να τους συγκινείς και να τους εμπνέεις».


Για το επετειακό αυτό τεύχος, η διεύθυνση του περιοδικού ενθαρρύνει όλους τους φωτογράφους, ερασιτέχνες και ειδικούς, να υποβάλλουν το δικό τους υλικό μέχρι την 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο μίας πλατφόρμας διαμοιρασμού φωτογραφιών που φέρει την ονομασία «Your Shot».









Σχόλια