Η 11χρονη που πούλησαν οι γονείς της για 1 ευρώ



Εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία γνωρίζουν καθημερινά και με βάναυσο τρόπο το σκληρό πρόσωπο της ζωής.
Τα παιδιά πωλούνται από τους γονείς του ως σκλάβοι σε εργοστάσια, σπίτια και πορνεία.
 Το σοκαριστικό είναι ότι πωλούνται για μόλις 80 ρούπια δηλαδή για ένα ευρώ!
Σύμφωνα με το Spiegel , πολλοί γονείς πωλούν τις κόρες τους λόγω φτώχειας σε σωματέμπορους οι οποίοι περιμένουν έξω από σιδηροδρομικούς σταθμούς. Παράλληλα αρπάζουν τα ορφανά που βρίσκουν στα ερείπια ρημαγμένων χωριών.

Ένα από τα παιδιά – σκλάβους ήταν και η 11χρονη Ντούργκα. Το κοριτσάκι βρέθηκε να κλαίει ξαπλωμένο στο δάπεδο όπου και προσπαθούσε να δροσίσει τις πληγές του μιας και λίγες μέρες νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες της, της είχαν ρίξει καυτό λάδι πάνω στο σώμα επειδή θεωρούσαν πως δούλευε αργά.

Μόλις η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι που διέμενε το κοριτσάκι, εκείνο ούρλιαξε και σκέπασε το στήθος του από ντροπή. Φορούσε μόνο το εσώρουχο που της επέτρεπαν οι ιδιοκτήτες της. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διέμεινε πολλές μέρες καθώς εκτός από τα εγκαύματά της ήταν και υποσιτισμένη. Επίσης είχε πάρα πολλές μολυσμένες πληγές στα χέρια της. Σύμφωνα με την μαρτυρία της μικρής Ντούργκα, μία φορά που της έπεσε ένα ποτήρι από τα χέρια, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θύμωσε πολύ με αποτέλεσμα να της βγάλει τα νύχια.

Δυστυχώς η σοκαριστική ιστορία της μικρής Ντούργκα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας και εκατομμύρια παιδιά ζούνε ως σύγχρονοι σκλάβοι. Σύμφωνα με μία απογραφή της ινδικής κυβέρνησης το 2001, η χώρα κατοικείται από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους από τους οποίους τα 12,6 εκατομμύρια είναι παιδιά ηλικίας 5 – 14 ετών τα οποία εργάζονται. Όμως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και πολλά παιδιά δεν δηλώνονται στο ληξιαρχείο όταν γεννιούνται και πολλοί ιδιοκτήτες σύγχρονων δούλων κρύβουν το γεγονός.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τα ¾ των οικιακών βοηθών στην Ινδία είναι παιδιά από τα οποία το 90% είναι κορίτσια. Παρόλο που η εμπορία παιδιών και η κατοχή δούλων θεωρούνται παράνομα, η αστυνομία παρεμβαίνει σπάνια και τα δικαστήρια καταδικάζουν πολύ σπάνια τους διακινητές και ιδιοκτήτες παιδιών – σκλάβων.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τα τρία τέταρτα του συνόλου των οικιακών βοηθών στην Ινδία αποτελούνται από παιδιά, και το 90 τοις εκατό από αυτά είναι κορίτσια. Παρά το γεγονός ότι η εμπορία παιδιών και η κατοχή δούλων είναι παράνομα, η αστυνομία δεν παρεμβαίνει συχνά και τα δικαστήρια σπάνια καταδικάζουν τους διακινητές παιδιών και τους ιδιοκτήτες σκλάβων.

Σχόλια