Την Παρασκευή απολογείται ο Βίκτωρας Ρέστης




Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, έπειτα από ένταλμα των δικαστικών αρχών ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για υπόθεση υπεξαίρεσης.


Οι κατηγορίες -που κατά πληροφορίες αποδίδονται στον κ. Ρέστη- αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το δάνειο για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης ανέρχεται σε 5,8 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο δόθηκε από την τράπεζα FBB σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη και η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία εργαζομένου στην Τράπεζα στην Αρχή Καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. Ερευνάται αν υπάρχουν και άλλες τέτοιου είδους δανειοδοτήσεις από την FBB.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο κ. Ρέστης συμμετείχε κατά καιρούς στην μετοχική σύνθεση των εταιρειών Τηλέτυπος (Mega), ΔΟΛ, Πρώτο Θέμα, MTV και Nickelodeon.

Η υπόθεση αφορά δάνειο ύψους 5.8 εκατ ευρώ το οποίο δόθηκε από την FBB στην εταιρία ΑΑΑ Holdings. Από αυτό το δάνειο των 5.8 εκατ πόσο 1.8 εκατ φέρεται να κατέληξε σε πρόσωπο της οικογένειας Ρέστη και αποτελεί την αιτία για την άσκηση της δίωξης.
Μετά τη σύλληψή του, ο Β. Ρέστης οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Παρασκευή. Στην απολογία του επέρριψε τις ευθύνες σε συνεργάτες του.

Μετά τις δικαστικές εξελίξεις, ο Βίκτωρας Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.





Με πληροφορίες απο protothema.gr

Σχόλια