Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Λουκέτο στα καταστήματα της Πάτρας



Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης και περιλαμβάνει για πρώτη φορά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και ολονυκτία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους και της ΟΛΜΕ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και όλες οι υπηρεσίες των Δήμων θα παραμείνουν κλειστές, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που πάντα εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.


Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που απειλούνται με απόλυση. Συγκεκριμένα, θα απεργήσουν οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπόλοιπες δομές πρόνοιας.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει πως αν και οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προς αλληλεγγύη στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση.
 
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα, Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.
Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό στο Λεκανοπέδιο την Τρίτη καθώς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ θα συμμετέχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι.


Την ίδια ώρα, στην Πάτρα οι έμποροι απαντούν με λουκέτο στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.
Στην πόλη θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


Σχόλια