Σινεμά: ''Μοναχικός Καβαλάρης'' (τρέιλερ)



«Ο μοναχικός καβαλάρης» («The Lone Ranger», ΗΠΑ, 2013) του Γκορ Βερμπίνσκι, με τους Τζόνι Ντεπ, Αρμι Χάμερ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντέιβιντ Φίχτνερ.


Γεμάτο με αναφορές σε παλιές ταινίες, από τα σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε (κυρίως το «Κάποτε στη Δύση») ως τις ταινίες του Σαμ Πέκινπα,ο «Μοναχικός καβαλάρης» είναι ένα πολύ διασκεδαστικό, πολύ γρήγορο αλλά και πολύ έξυπνο γουέστερν που ξαναζωντανεύει τον μύθο του μασκοφόρου εκδικητή Lone Ranger στη μεγάλη οθόνη, όπου ο ήρωας ποτέ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του (ξεκίνησε ως ραδιοφωνικό σόου τη δεκαετία του 1930 και αργότερα πέρασε στην τηλεόραση με επιτυχία).Ο Lone Ranger ήταν κάτι σαν τον Ζορό στο Μεξικό ή τον Ρομπέν των Δασών στην Αγγλία. Φορώντας τη μάσκα του ώστε να μην αναγνωρίζουν ποτέ την πραγματική του ταυτότητα, υπερασπιζόταν τους κατατρεγμένους και κυνηγούσε την αδικία.




Η ουσιαστική αλλαγή στην ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι είναι ότι αυτή τη φορά τον πρώτο λόγο στην ιστορία έχει το δεξί χέρι του εκδικητή Ranger (Αρμι Χάμερ), ο Ινδιάνος Κομάντσι Τόντο, τον οποίο υποδύεται ένας χειμαρρώδης Τζόνι Ντεπ σε ακόμη μία πολύ καλή στιγμή της ενδιαφέρουσας καριέρας του. 
Παρά τη μεγάλη διάρκειά της, η ταινία σε κερδίζει χάρη στο αστείρευτο κέφι της.


Σχόλια