Διάγγελμα Σαμαρά: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση



Σε διάγγελμα του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στους πολίτες πως θα μειώσει τους φόρους και γι αυτό έπεισε την Τρόικα πως θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%.



Ο πρωθυπουργός τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν θα μπουν νέα λουκέτα στην αγορά, αλλά θα κυκλοφορήσει ξανά χρήμα στην αγορά, ενώ και θα αυξηθούν και τα έσοδα για το κράτος.

«Οι πιστωτές δεν έχουν ακόμη πειστεί για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ωστόσο δέχτηκαν να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Το είχαμε υποσχεθεί αυτό πριν από ένα χρόνο ως κυβέρνηση και τώρα το υλοποιούμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος στον τζίρο των επιχειρήσεων και ότι δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών.Χιλιάδες μαγαζάτορες και επιμελητήρια μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αυξηθούν τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας με την μείωση του ΦΠΑ, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα καταστήματα θα πρέπει να χτυπάνε τις αποδείξεις για να παταχθεί η φοροδιαφυγή».

Παράλληλα τόνισε ότι αν το συγκεκριμένο πείραμα πετύχει, θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλες μειώσεις δυσβάσταχτων φόρων.

Ο κ.Σαμαράς ξεκαθάρισε πως θα αρχίσει επιτέλους η αποκλιμάκωση στην Ελλάδα. «Θα υπάρχουν χαμηλοί φόροι, αλλά θα πληρώνουν όλοι. Είμαστε μόλις έναν χρόνο στην κυβέρνηση και η εικόνα της Ελλάδας στην Κίνα στις ΗΠΑ στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές έχει αλλάξει τελείως».

Παράλληλα πρόσθεσε πως έγιναν μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας μέσα στη χώρα. «Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα. Κόψαμε τα παλαμάρια με το χθες. Η Ελλάδα που θέλουμε χωράει τους πάντες. Πετύχαμε την πρώτη βελτίωση και έρχονται και άλλες. Πατάμε γερά στα πόδια μας»,δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σχόλια