Guardian: «Η Ελλάδα οδεύει προς ανασχηματισμό»

«Η Ελλάδα οδεύει προς ανασχηματισμό» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian ενώ «η απειλή των πρόωρων εκλογών που συντάραξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνεται να υποχωρεί».
Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Guardian αναφέρει:

«Έδωσε διέξοδο στους τρεις αρχηγούς, με την απόφαση του να ανοίξει και να λειτουργεί η ΕΡΤ, καθώς θα αναδιαρθρώνεται».

«Η απόφαση ελήφθη έξι ημέρες μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσει ξαφνικά την ΕΡΤ για να εξοικονομήσει χρήματα και να ικανοποιήσει τους ξένους δανειστές ενώ προκάλεσε δημοσιογραφική, πολιτική και συνδικαλιστική κατακραυγή. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο φαίνεται να δικαιώνει τη στάση του Σαμαρά για έναν πιο λιτό, φθηνό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά δίνει παράλληλα τη δυνατότητα για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως ζητούσαν οι δύο εταίροι, δίνοντας έτσι και στους τρεις διέξοδο από το φάντασμα των πρόωρων εκλογών».

«Όλα τα μέρη είναι ικανοποιημένα και κάνουν λόγο για νίκη, σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο δεν διευκρινίζεται» – όπως τονίζει το δημοσίευμα – αν η ΕΡΤ πρέπει να συνεχίσει με το κανονικό της πρόγραμμα ή απλά θα επαναλάβει εν μέρει τις εργασίες της μέχρι την έναρξη του νέου φορέα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στις δηλώσεις των τριών πολιτικών αρχηγών μετά την χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣτΕ, ενώ περιγράφει και τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που παρέμεναν έξω από το ραδιομέγαρο και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.



enikos.gr

Σχόλια