Καιρός



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά με καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται στα δυτικά και βόρεια.




Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
 Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.'Ανεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: στη Θεσσαλία και τις Σποράδες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.'Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: αίθριος.
'Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: αίθριος.'Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
 Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια.
'Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.



Θεσσαλονίκη 
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα.'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.. Θερμοκρασία: από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια