Βιβλίο: «Τακούνια στα χαρακώματα»






Η Κατερίνα Παπανικολάου κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο «Τακούνια στα χαρακώματα» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η υπόθεση αφορά μια γυναίκα λίγα χρόνια πριν να αγγίξει τα σαράντα κι ενώ ζει μια αρκετά άνετη ζωή έχοντας κάνει έναν πολύ καλό γάμο, ζει την ανατροπή σε όλα τα επίπεδα.


Υπόθεση:

Η Ανδριάνα βλέπει ξαφνικά να χάνονται ένα-ένα και με ανησυχητική ευκολία όλα αυτά που θεωρούσε ως τώρα δεδομένα. Ο γάμος της παραπαίει, τα λεφτά της τελειώνουν, ενώ ο αγώνας της για να ξαναβρεί δουλειά χαρακτηρίζεται από την εξής φράση: μεγάλη πόρτα θα διαβείς.
Σ’ αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων τα στηρίγματά της δεν φαίνονται και τόσο στιβαρά... Μια εκκεντρική μητέρα που της αρέσει να συλλέγει συζύγους. Μια αδερφή, κατά φαντασίαν ασθενής, που περιμένει τον πρίγκιπα ή το θάνατο – και όχι πάντα με αυτή τη σειρά. Μια επικριτική κολλητή φίλη που έχει αδυναμία σε μυώδεις εκκολαπτόμενους ποιητές.
Χάνοντας όλες τις ισορροπίες της, η Ανδριάνα νιώθει πως της απομένουν μόνο δύο εναλλακτικές: να αρχίσει να καπνίζει φυτείες μέχρι να μοιάσει με τον Μπομπ Μάρλεϊ ή να φορέσει τα αγαπημένα της εντεκάποντα και να βγει έξω στη μάχη παλεύοντας γι’ αυτά που έχασε, μαζί και για τον παλιό της έρωτα ο οποίος επιστρέφει στη ζωή της παράνομα και κολασμένα. Τον ψηλό…
Αν νιώθεις κι εσύ ότι παλεύεις για τα πάντα, μην το σκέφτεσαι... Η Ανδριάνα είναι ο άνθρωπός σου!
Θα ξεχαστείς, θα γελάσεις και ίσως σε κάποια σημεία να ταυτιστείς.




Σχόλια