Πάτρα: "Αναπόφευκτο το δέσιμο αυτιστικού παιδιού στο κρεβάτι"

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΨΥΕΠΕΑ Αχαΐας 16χρονος με αυτισμό νοσηλεύτηκε για μέρες δεμένος στο κρεβάτι της ψυχιατρικής κλινικής ενηλίκων του ΠΓΝΠ.
Ωστόσο η έκθεση της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος χαρακτηρίζει αναπόφευκτο το δέσιμο του παιδιού.



Σύμφωνα με αυτή, ο ασθενής "έφτασε στο ΤΕΠ συνοδευόμενος από τους γονείς του και εκπαιδευτικούς λόγω έντονης ψυχοκοινωνικής διέγερσης και αυτοκαταστροφικής και ετεροκαταστροφικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα χτυπούσε δυνατά το κεφάλι του στον τοίχο, δάγκωνε τα χέρια του και χτυπούσε τον πατέρα του.

Στα ΤΕΠ εδόθη οδηγία από τον παιδοψυχίατρο για ενέσιμη αγωγή. λόγω της έντονης διέγερσης". Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η χορηγηθείσα φαρμακευτική αγωγή δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και μετά από αίτημα των γονέων το παιδί εισήχθη για νοσηλεία στην ψυχιατρική.

Σχετικά με το δέσιμο του μικρού ασθενούς στο κρεβάτι, χαρακτηρίστηκε αναπόφευκτο, καθώς πάσχει από Διάχυτη Διαταραχή της Ανάπτυξης, διαταραχή με βαριάς μορφής έκπτωση επικοινωνίας, αυτοφροντίδας, με στερεοτυπίες, νοητική ανεπάρκεια και σοβαρού τύπου αυτοκαταστροφικές και ετεροκαταστροφικές συμπεριφορές και η χορηγηθείσα θεραπεία δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

"Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή η ψυχοκινητική διέγερση δεν βελτιώθηκε και εμφάνιζε σε απρόβλεπτo χρόνο και χωρίς προειδοποιητικά σημεία, επεισόδια ακραίας επιθετικότητας τραυματίζοντας αυτόν, τα οικεία πρόσωπα και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Εξ αυτών εκρίθη απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων επί κλίνης πολλάκις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας".




thebest.gr

Σχόλια