Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Οι 5 διάσημοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εθισμό τους


Tα τελευταία 26 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον σημαντικές ημέρες της χρονιάς, έχοντας στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για μία από τις πιο σοβαρές μάστιγες της σύγχρονης κοινωνίας. 

Στον κόσμο του 
Hollywood τα ναρκωτικά έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο και οι περιπτώσεις διασήμων που πέφτουν στην δύνη τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε χρονιά. Υπάρχουν, όμως, κάποιες εξαιρέσεις, 5 συγκεκριμένα, που αποτέλεσαν τα φωτεινά παραδείγματα και απέδειξαν πως, όσο βαθιά και αν πέσεις στην κόλαση των ναρκωτικών, αν έχεις τη θέληση και τη δύναμη να αλλάξεις τη ζωή σου και να την ξαναπάρεις στα χέρια σου, μπορείς.

Oprah Winfrey
Υπάρχουν δύο ιστορίες σχετικά με το πρόβλημα της διάσημης παρουσιάστριας με τα ναρκωτικά. Η πρώτη ήταν μια αξέχαστη στιγμή στα 90s, όπου η ίδια παραδέχτηκε στην εκπομπή της με δάκρυα στα μάτια πως είχε κάνει χρήση κοκαΐνης όταν ήταν 20 χρονών. Η δεύτερη, ήταν μια πρόσφατη αποκάλυψη που έγινε μέσα από ένα αποκαλυπτικό βιβλίο ενός πρώην συντρόφου της, ο οποίος ισχυριζόταν πως η Winfrey ήταν συχνή χρήστης κοκαΐνης στα 80s και πολλές φορές ήταν υπό την επήρεια του ναρκωτικού όταν βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής.

Angelina Jolie
Η περιπέτεια της Angie με τα ναρκωτικά είναι πλέον γνωστή σε όλον τον κόσμο, καθώς είναι κάτι που έχει παραδεχτεί δημοσίως η ίδια πολλές φορές. Σε μια συνέντευξή της το 1998, η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε δοκιμάσει «σχεδόν ό,τι ναρκωτικό υπάρχει», συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, της ηρωίνης, του LSD και του ecstasy. Εδώ και χρόνια όμως τα έχει αφήσει όλα πίσω και έχει επικεντρωθεί στην μεγάλη της οικογένεια και την παθιασμένη δουλειά της στη φιλανθρωπία.

Robert Downey Jr.
Η φωτογραφία του RDJ θα έπρεπε να υπάρχει δίπλα στη φράση «δεύτερη ευκαιρία», όπου κι αν γράφεται. Από το 1996 μέχρι και το 2001, ο αγαπημένος ηθοποιός είχε συλληφθεί δεκάδες φορές για κατοχή ναρκωτικών και οι φυλακές και τα κέντρα αποτοξίνωσης είχαν γίνει το δεύτερο σπίτι του. Μέχρι να φτάσει 22 χρονών ο Downey ήταν ήδη βαθιά χωμένος στον λάκκο των ναρκωτικών, μέχρι που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Από το 2002, όταν και βγήκε τελευταία φορά από την αποτοξίνωση, η αλλαγή αυτή δεν έγινε μόνο εμφανής, έκανε «μπαμ» σε όλο το Hollywood. Πιο clean cut από ποτέ, αλλά με το ίδιο χιούμορ και την εξυπνάδα που τον χαρακτήριζε πάντα, και φυσικά την ακαταμάχητη γοητεία, ο RDJ είναι πλέον ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της Αμερικής, με ρόλους δεκάδων εκατομμυρίων να πέφτουν στα πόδια του ασύγκριτου ταλέντου του.

Drew Barrymore
Άλλη μια ιστορία που είναι από τις πιο γνωστές του Hollywood. Το κοριτσάκι του «E.T.» που ξεκίνησε να καπνίζει, να πίνει και, τελικά, να εθιστεί στην κοκαΐνη από τα τρυφερά 13 της χρόνια, που στα 14 μπήκε όχι μία αλλά δύο φορές στην αποτοξίνωση και σαν να μην έφτανε αυτό, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, είναι πλέον μία από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα ονόματα της ξένης showbiz, τόσο σαν ηθοποιός όσο και σαν παραγωγός ταινιών, έχει αφήσει εδώ και χρόνια πίσω της τις «άγριες μέρες» και πρόσφατα έγινε μανούλα της πανέμορφης Olive.

Robin Williams
Πολλοί μπορεί να δυσκολευτούν να πιστέψουν πως ένας από τους πιο γλυκούς, ταλαντούχους και αγαπημένους κωμικούς, με πολλές «οικογενειακές» ταινίες στο ενεργητικό του, έχει υπάρξει εθισμένος στην κοκαΐνη. Κι όμως, στην αρχή της καριέρας του, ο Williams ήταν ένας «διαπιστευμένος» χρήστης κοκαΐνης και μάλιστα από τους φανατικούς. Τι κατάφερε να τον ταρακουνήσει; Ο θάνατος από υπερβολική χρήση ναρκωτικών του συναδέλφου του και εξίσου αγαπημένου κωμικού, John Belushi. Ήταν το γεγονός που «ξύπνησε» για τα καλά τον ηθοποιό, τον οδήγησε στην αποτοξίνωση, και έκτοτε όχι μόνο κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς της γενιάς του, αλλά και με ταινίες όπως το «Good Will Hunting» και το «The Fisher King», έδειξε το τεράστιο ταλέντο του και σε δραματικούς ρόλους.



Με πληροφορίες απο queen.gr

Σχόλια