Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Βραζιλία – Νεκρή 54χρονη



Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει τις διαδηλώσεις με αστυνομική βία και χρήση δακρυγόνων έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου με τους Βραζιλιάνους να ξεχύνονται στους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.


Αποτέλεσμα αυτής της έκρυθμης κατάστασης είναι ο αριθμός των νεκρός να φτάσει τους δύο σε μόλις μία μέρα. Μετά τον 18χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Σάο Πάολο, μια 54χρονη έχασε τη ζωή της στην πόλη Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας όταν υπέστη έμφραγμα μετά την έκρηξη μιας οπλοβομβίδας κοντά της.

Η γυναίκα, δημοτική υπάλληλος του τομέα καθαριότητας, εργαζόταν σε έναν δρόμο μαζί με συναδέλφους της όταν στο σημείο έφθασε μια ομάδα διαδηλωτών κι εξερράγη μια βομβίδα που περιείχε δακρυγόνο. Η γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε. Χθες Πέμπτη ένας διαδηλωτής 18 ετών είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην πολιτεία Σάου Πάουλου.

Το χάος που επικρατεί στη Βραζιλία φέρνει σε δύσκολη θέση και τη FIFA. Συνεχείς επαφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσίας της χώρας και αν χθες τονιζόταν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την διοργάνωση, σήμερα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει... Εκτακτη σύσκεψη στο σαββατοκύριακο, μιας και ο αριθμός του 1.000.000 διαδηλωτών, αλλά και των σοβαρών επεισοδίων έφερε τα πάνω - κάτω. Μάλιστα, Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόλ Βαλκέ έστειλε μήνυμα στην Κυβέρνηση να ελέγξει το κύμα βίας άμεσα...

Ο κόσμος δεν ελπίζει σε όφελος από τις τεράστιες αθλητικές διοργανώσεις που ακολουθούν, κερδίζουν λιγότερα από 10 δολάρια τη μέρα και είναι αποφασισμένοι να μείνουν στους δρόμους. Η βίαιη καταστολή εξόργισε τον κόσμο και η αστυνομία στέλνει το... δικό της μήνυμα. Η ηγεσία τονίζει πως είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται στα γήπεδα, στις διαδηλώσεις, αλλά και να προστατεύει χιλιάδες επισκέπτες και αποστολές.









iefimerida.gr

Σχόλια