Μεσολόγγι: Αυτός είναι ο 42χρονος που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 20-6-2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου για αποπλάνηση και βιασμό ανήλικης.


Πρόκειται για τον:
ΝΑΚΑ Απόστολο του Χρήστου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 17/06/1971 στα Ιωάννινα, κάτοικο Πηγαδιών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη, για αποπλάνηση ανήλικου νεότερου των 12 και των 14 ετών, για βιασμό ανηλίκου και για παράβαση του άρθρου 337 παρ. 4 του Π.Κ. (προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας), ήτοι εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, τιμωρούμενα - κατά περίπτωση - σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος, φερόμενα ως τελεσθέντα σε βάρος ανηλίκου θύματος.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Ειδικότερα η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία ανηλίκων, που τυχόν έχουν υπάρξει θύματα παρόμοιων εγκλημάτων, που τελέστηκαν από τον ίδιο δράστη αλλά και στην προστασία τυχόν μελλοντικών θυμάτων του.



Σχόλια