10 τρόποι για να αλλάξεις τη ζωή σου σε οποιαδήποτε ηλικία



Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αν το θέλεις, σε οποιαδήποτε ηλικία.

1. Αφαίρεσε τα λάθος πράγματα. 
– Όταν τα πράγματα δεν προσθέτουν στην ζωή σου, είναι καιρός να ξεκινήσεις την αφαίρεση. Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις πράγματα για να προχωρήσεις μπροστά. Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς εκτός και αν δημιουργήσεις αρκετό θάρρος για να παραβλέψεις την παλιά και γνωστή ακτογραμμή. Να είσαι γενναίος. Ακολούθησε τις αξίες σου. Κάνε αλλαγές.

2. Πίστεψε ότι ΜΠΟΡΕΙΣ.
 – Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αποτρέπει τους ανθρώπους από την επίτευξη των ονείρων τους, είναι η αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά καλοί. Μην φοβάσαι τον χώρο ανάμεσα στα όνειρα σου και την πραγματικότητα. Είσαι αρκετά καλό;! Μην αφήνεις τη ζωή να σε αποθαρρύνει. Η επιτυχία είναι πιο κοντά από ότι φαίνεται. Με αρκετή αποφασιστικότητα τα πάντα είναι δυνατά. Ο καθένας που έφτασε εκεί που είναι έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί που ήταν, ακριβώς όπως εσύ.

3. Δούλεψε σκληρά για αυτό που θες περισσότερο. 
– Τα όνειρα δεν γίνονται ως δια μαγείας πραγματικότητα. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, ιδρώτα και σκληρή δουλειά. Να θυμάσαι, οι δύσκολες καταστάσεις δεν κρατάνε για πολύ. Οι σκληροί άνθρωποι είναι που το κάνουν. Τα περισσότερα εμπόδια εξαφανίζονται όταν κάνουμε το μυαλό μας να βαδίσει μέσα από αυτά. Αν έχεις μια ισχυρή δέσμευση στους στόχους και τα όνειρα σου και ξυπνάς κάθε πρωί με πάθος να βαδίσεις προς αυτά, τα πάντα είναι δυνατά.

4. Στήριξε τον εαυτό σου. 
– Δεν μπορείς να αναγκάσεις τους ανθρώπους να σου δείξουν σεβασμό, αλλά μπορείς να αρνηθείς να μην σε σέβονται. Αν πάντα κάνεις πίσω για να διατηρήσεις την ειρήνη, πάντα θα είσαι οπλισμένος με θυμό και αυτό-απέχθεια, και θα πολεμάς έναν εσωτερικό εχθρό. Πες αυτό που πρέπει να πεις, κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις και μην αφήνεις κανένα νταή να σε στήνει στην γωνία.

5. Άφησε το παρελθόν. 
– Μην σκοντάφτεις σε κάτι που είναι πίσω σου. Μην αφήνεις τη σκιά σου να σε καθοδηγεί. Δεν είσαι σκλάβος του παρελθόντος σου. Άφησε το να φύγει και προχώρησε μπροστά. Ονειρέψου και δώσε στον εαυτό σου την άδεια να οραματιστεί αυτό που επιλέγεις να είσαι – που ξέρεις ότι μπορείς να γίνεις.

6. Βάλε τέλος στις βλαβερές σχέσεις.
 – Απλά επειδή έχεις ένα παρελθόν με κάποιον, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις και ένα μέλλον με αυτόν. Απλά επειδή σου λείπει κάποιος, δεν σημαίνει ότι τον χρειάζεσαι πίσω στην ζωή σου. Κάποιες φορές, το να σου λείπουν κάποιοι είναι απλά ένα υγιές κομμάτι του να κινείσαι μπροστά.

7. Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις.
 – Δεν είναι οι χαρούμενοι άνθρωποι αυτοί που είναι ευγνώμονες, είναι οι ευγνώμονες άνθρωποι αυτοί που είναι χαρούμενοι. Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, σκέψου όλη την ομορφιά που βρίσκεται γύρω σου και χαμογέλα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχεις μια νοοτροπία του θύματος. ¨

8. Αφιέρωνε λίγο χρόνο κάθε μέρα στο να αγαπάς τον εαυτό σου. 
– Μόνο όταν καθόμαστε μόνοι ήσυχα και να κοιτάμε με ειλικρινή μάτια τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας, τις αποτυχίες και τους θριάμβους μας, την ανθρωπιά και την ηθική μας δύναμη και αγαπάμε τον εαυτό μας παρ’ όλα αυτά και εξαιτίας αυτών που είμαστε, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πραγματικά το νόημα και τη δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης.

9. Συνέχισε να μαθαίνεις και να αγκαλιάζεις τις αλλαγές της ζωής.
 – Οι σπόροι της ευτυχίας σου βρίσκονται στις αποτυχίες του παρελθόντος. Οι καλύτερες σου ιστορίες θα προέρθουν από την υπέρβαση των μεγαλύτερων αγώνων σου. Οι έπαινοι σου θα γεννηθούν από τους πόνους σου. Συνέχισε να στέκεσαι όρθιος και να προχωράς μπροστά. Ακόμα και οι πιο ψυχροί χειμώνες τελικά μετατρέπονται σε άνοιξη. Οι εποχές πάντα αλλάζουν.

10. Απόλαυσε το που είσαι τώρα.
 – Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να κοιτάμε τι βρίσκεται μπροστά μας που δεν έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το που βρισκόμαστε. Γέλα με τη σύγχυση, ζήσε συνειδητά τη στιγμή και απόλαυσε την ζωή καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Μπορεί να μην βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που ήθελες να πας, αλλά είσαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είσαι.


dailyarticle.gr

Σχόλια