TO BHMA: Εμπλοκή αστυνομικών στον πόλεμο «νονών» ψάχνουν «αδιάφθοροι» στην Πάτρα


Για τέσσερις λόγους έστειλε η ΕΛ.ΑΣ. το κλιμάκιο Εσωτερικών Υποθέσεων


Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. θα ψάξουν για εμπλοκή αστυνομικών στον εμφύλιο των «μπράβων» στην Πάτρα και στις δύο πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr.


Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να διακριβώσει αν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τροφοδότησαν με ορισμένες ενέργειές τους τις αιματηρές εκκαθαρίσεις μεταξύ κατηγορουμένων για ποινικές υποθέσεις οι οποίες είχαν συνέπεια τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων δύο. Σχετική εντολή φέρεται να έχει δοθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από σχετικές αναφορές αστυνομικών και ιδιωτών στην Αχαΐα.


Τέσσερις είναι ουσιαστικά οι λόγοι που επιβάλλουν την παρουσία των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα.


Πρώτον: Η ύπαρξη αναφορών ότι ο τωρινός νέος «εμφύλιος» στην Πάτρα είχε άμεση σχέση με τον προηγούμενο κύκλο αίματος της περιόδου 2005-2006 στην Αχαΐα, για τον οποίο είχαν πάλι διατυπωθεί υπαινιγμοί για «εμπλοκή έξι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.», οι οποίοι ωστόσο απηλλάγησαν.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και εκμυστηρεύσεις ένστολων, «λόγω κομματικών συμπαθειών αλλά και προσωπικών σχέσεων και συμμαχιών μέσα στην πόλη υπήρχαν αξιωματικοί που κατηύθυναν αντίστοιχα τις έρευνές τους, προκειμένου να εξυπηρετούν σκοπιμότητες των "νονών"». Κι αυτό συνεχίστηκε μετά τη σύνταξη το 2007 δικογραφίας κατά 26 ατόμων για συμμετοχή στην πρώτη φάση των κυκλωμάτων εκβιαστών. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, «αυτές οι παρεμβάσεις των αξιωματικών όξυναν και πρόσφατα τις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτών που φέρεται να ήσαν μέλη των κυκλωμάτων».


Δεύτερον: Καταγγελίες που διατυπώθηκαν από αστυνομικούς συγγενείς ενός εκ των θυμάτων ότι «ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του είναι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στην περιοχή». Οι απειλές αυτές οδήγησαν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει μέτρα ασφαλείας για την προστασία αστυνομικών που δίνουν το «παρών» στην περιοχή.


Τρίτον: Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. θα διερευνήσουν και τη συμπεριφορά των αστυνομικών που προχώρησαν σε καταγγελίες και απειλές εναντίον συναδέλφων τους αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά ταιριάζουν σε ένστολους».


Τέταρτον: Θα εξετασθούν αναλυτικά μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες της πρώτης αιματηρής δολοφονίας έξω από μπαρ στην οδό Σαχτούρη είχε χαρακτηριστικά δίτροχου της ομάδας ΔΙΑΣ.





tovima.gr / Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Σχόλια