Τόμας Πρωτόπαπας: O ξανθός "βασιλιάς" που "έσβησε" άδοξα


Στα 26 του χρόνια «έφυγε» από την ζωή ο Τόμας Πρωτόπαπας, το χαμογελαστό παλικάρι που ο κόσμος γνώρισε μέσα από μουσικό κανάλι και αγάπησε στην σειρά «Οι Βασιλιάδες»!




Τα Χανιά, η Αγγλία και το μόντελιγνκ

Ο πατέρας του Γιάννης, είναι υπεύθυνος ασφαλείας της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, με καταγωγή από τα Χανιά. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 βρέθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει κι εκεί γνώρισε την Άλισον, την οποία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε το 1985. Ένα χρόνο μετά, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Μάνο, ενώ στις 19 Ιανουαρίου του 1988 ήρθε στον κόσμο ο Τόμας.

Γιάννης και Άλισον μετακόμισαν στην Αθήνα τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση του νεαρού ηθοποιού. Η μητέρα του εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια της Εκάλης, εκεί όπου οι δύο της γιοι πήγαν σχολείο.

Ο όμορφος νεαρός με τα γαλανά μάτια και το «λαμπερό» χαμόγελο ξεκίνησε τα βήματά του στο μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών. «Στα 14 μου ήμουν σαν Χάρι Πότερ, με στρογγυλά γυαλιά και προφανώς δεν με θεωρούσα όμορφο. Έτρωγα πάρα πολλές χυλόπιτες. Άρχισα να θεωρούμαι εμφανίσιμος όταν έπιασα τον εαυτό μου και είπα “ρε, ό,τι κι αν κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξεις. Οπότε αποδέξου αυτό που είσαι, γιατί μόνο αν αρέσεις στον εαυτό σου μπορείς να αρέσεις και σε κάποιον άλλο», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Στα 25 του δέχεται πρόταση για διαφημιστικό και, το ένα έφερε το άλλο, με τον Τόμας να καταλήγει να παρουσιάζει εκπομπή στο μουσικό κανάλι «MAD», όπου και τον είδε ο υπεύθυνος για το casting του remake της ταινίας «Ρόδα, Τσάντα Και Κοπάνα».



Το «μικρόβιο» της υποκριτικής και το άδοξο τέλος

Η ταινία στάθηκε αφορμή ώστε ο νεαρός να ερωτευτεί την υποκριτική. Αν και είχε σπουδάσει μάρκετινγκ στο Λονδίνο, το Καλοκαίρι του 2011 αποφασίζει να φύγει για σεμινάρια υποκριτικής στο Λος Άντζελες και επιστρέφει τον Σεπτέμβριο.


Μετά από 16 οντισιόν, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, πήρε τον ρόλο του Αλέξη στους «Βασιλιάδες» του Mega, υποδυόμενος το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο της οικογένειας Κανελλόπουλου.

Το αδιέξοδο στη δημοφιλή σειρά δεν πτόησε τον Τόμας: κυκλοφορούσε χωρίς ευρώ στην τσέπη και έλεγε χαρακτηριστικά: «εμένα που δεν με ήξερε ούτε η μάνα μου, δεν μου έδωσαν ούτε ένα ευρώ, αλλά δεν με νοιάζει. Αρκεί που ήταν καλή δουλειά και άρεσε στον κόσμο»!

Πριν το πρωινό που τον έστειλε στην Εντατική, όπου πάλεψε για την ζωή του μέχρι τελευταία στιγμή, ο Τόμας έκανε όνειρα για το μέλλον, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει για την Αγγλία, έχονταςπρόταση για ρόλο σε σαπουνόπερα που παίζεται εδώ και 35 χρόνια. Ωστόσο, το ταξίδι αναβλήθηκε για χάρη της εκπομπής του Γιάννη Λουκάκου, «Dr. Cook», στα γυρίσματα της οποίας τον περίμεναν την μοιραία Κυριακή, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ...

Εδώ και περίπου δύο μήνες, οι γονείς, ο αδερφός, ο θείος και η αγαπημένη του περίμεναν έξω από το δωμάτιό του για μία καλή είδηση.  Ωστόσο, ο Τόμας δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα.


Με πληροφορίες απο Star

Σχόλια