Ο «θεός» και ο «τιμωρός» στον πόλεμο των «νονών» της Πάτρας

Νέα στοιχεία για τον κύκλο του αίματος – Ψάχνουν στους χούλιγκαν τους ύποπτους δράστες


«Τώρα εγώ είμαι ο Θεός». Αυτό φέρεται να είπε -σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο- μέλος της «μαφίας της Πάτρας» σε καταστηματάρχες της αχαϊκής πόλης μετά την αρχική διπλή δολοφονική επίθεση έξω από νυκτερινό κέντρο στην οδό Σαχτούρη, σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr το οποίο αναφέρεται εκ νέου στις εν ψυχρώ εκτελέσεις στην Πάτρα.


Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θεώρησε ότι ίσως αναλάμβανε την κορυφαία θέση στον χώρο των «νονών της νύκτας» στην Πάτρα. Δεν πρόλαβε όμως. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα έπεφτε νεκρός από σφαίρες των «αντιπάλων» του. Και ο φόβος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν νέες εκδικητικές εγκληματικές επιθέσεις στον πόλεμο της Πάτρας.


«Το Βήμα» αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας για τον «κύκλο του αίματος» στην αχαϊκή πρωτεύουσα που έχει κοστίσει τη ζωή τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο. Η Αστυνομία πλέον έχει σαφείς αναφορές για τους δράστες των δολοφονικών επιθέσεων.


Στην πρώτη δολοφονία στην οδό Σαχτούρη με θύμα δύο νεαρούς ως δράστες θεωρούνται οι Θεμιστοκλής Δ. και Δημήτριος Β., μέλη συμμορίας ληστών τραπεζών που είχαν κατηγορηθεί για εκβιασμούς την περίοδο 2010-2011 στην Πάτρα. Εντυπωσιακό είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τους δύο εξαφανισθέντες υπόπτους στις τάξεις χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αττική.


Στη δεύτερη επίθεση με τη δολοφονία ενός 38χρονου επιχειρηματία στην οδό Ανθείας και τον τραυματισμό δύο συνοδών του η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει τον Αλέξη Φράγκο(αδελφό ενός εκ των δολοφονηθέντων στην οδό Σαχτούρη), ενώ έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον 27χρονο σερβιτόρο Ανδρέα Κ. αλλά και σε μια κοπέλα λιθουανικής καταγωγής που ήταν σύντροφος του δολοφονηθέντος στην οδό Σαχτούρη. Όλοι έχουν εξαφανισθεί…


«Συνέχισα με τα δύο όπλα να πυροβολώ»


Εντυπωσιακά στοιχεία περιέχει η απολογία του συλληφθέντος Αλ. Φράγκου για τον φόνο στην οδό Ανθείας. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι στόχευσε τον 38χρονο επιχειρηματία επειδή έμαθε ότι με έναν άλλο ιδιώτη κομπορρημονούσαν για τον φόνο του αδελφού του. Επιπλέον υποστήριξε ότι «την ώρα του φόνου ο 38χρονος μαζί με τον ίδιο ιδιώτη φορώντας μαύρα ρούχα πήγαν στην ιχθυόσκαλα Πάτρας και πιθανόν μέσω υπολογιστή κατηύθυναν την εγκληματική ενέργεια».


Παράλληλα για τη στιγμή που σκότωσε τον 38χρονο ο κατηγορούμενος ανέφερε:«Έβγαλα το όπλο κι άρχισα να τον πυροβολώ. Όλα αυτά τα ζω σαν να βλέπω στιγμιότυπα διακεκομμένα σαν μια ταινία, χωρίς δική μου συμμετοχή. Αυτό που θυμάμαι ήταν τον ήχο από πιστόλι. Ακινητοποιήθηκε το αμάξι του 38χρονου κι εγω κατεβηκα και συνέχισα με τα δύο όπλα να πυροβολώ προς το μέρος του οδηγού».


Ο νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Αλ. Φραγκου κ. Σάκης Κεχαγιόγλουανέφερε στο «Βήμα»: «Ο εντολέας μου ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του η οποία τελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής κι έδωσε λεπτομερείς εξηγήσεις στον κύριο ανακριτή. Ελπίζω η ανάκριση που διενεργείται να οδηγήσει στην αποκάλυψη και στη σύλληψη των ενόχων της δολοφονίας του αδελφού του».



tovima.gr

Σχόλια