Αίγιο:Τραβούσαν ΑΤΜ με συρματόσχοινο δεμένο σε φορτηγό


Πέντε άνδρες, ηλικίας 35, 33, 26, 24 και 23 ετών, οι οποίοι μετέβαιναν σε χώρους όπου ήταν τοποθετημένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και αφού τα έδεναν με συρματόσχοινο επιχειρούσαν να τα αφαιρέσουν τραβώντας τα με φορτηγά, συνελήφθησαν απο άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.


Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών, που οι δράστες είχαν διαπράξει πριν απο έξι μήνες περίπου σε Αίγιο και Διακοπτό, καθώς και μία διάρρηξη σε μεταφορική εταιρεία της περιοχής από όπου αφαίρεσαν φωτοβολταϊκό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα: 


-Στις 7-12-2012 το βράδυ, οι δράστες έσπασαν με Ι.Χ.Φορτηγό την τζαμαρία καταστήματος αθλητικών ειδών στο Διακοπτό. Έδεσαν το Α.Τ.Μ που υπήρχε στο χώρο με συρματόσχοινο και επιχείρησαν να το αφαιρέσουν τραβώντας το με το όχημα.

Το φορτηγό που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποίησαν για την αποκόλληση του Α.Τ.Μ. στη συγκεκριμένη περίπτωση, το είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες πριν από το Αίγιο.
Το ίδιο βράδυ, είχαν διαρρήξει και ένα κατάστημα σιδηροκατασκευών στην ίδια περιοχή, από όπου είχαν αφαιρέσει εργαλεία συνολικής αξίας 1.800 ευρώ, μεταξύ των οποίων και το συρματόσχοινο που χρησιμοποιήθηκε.

- Στις 19-12-2012, το βράδυ, με την ίδια μέθοδο επιχείρησαν να αποκολλήσουν και να αφαιρέσουν ένα ακόμα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών που ήταν τοποθετημένο σε καφετέρια στο Αίγιο.

- Στις 27-1-2013 το βράδυ, οι δράστες διέρρηξαν κατάστημα μεταφορικής εταιρείας στο Αίγιο και αφαίρεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο, φωτοβολταϊκό εξοπλισμό και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 86.000 ευρώ.

Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο και στο Αίγιο τα δυο φορτηγά που είχαν κλέψει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.


Σχόλια