Πάτρα: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών



Εξαρθρώθηκε, μετά απο έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που "μοίραζε" ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Χθες το απόγευμα συνελήφθησαν, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και έξι Έλληνες (εκ των όποιων η μια γυναίκα) ηλικίας 28 έως 50 ετών.

Για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται ακόμη επτά άτομα (έξι άνδρες και μια γυναίκα) 28-36 ετών, που αναζητούνται από τις Αρχές.

Ειδικότερα, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από ενδελεχή τρίμηνη και πλέον έρευνα, εντόπισαν στο Μιντιλόγλι Αχαΐας και συγκεκριμένα στη θέση Φιλοθέη, έναν 32χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας ηγετικό μέλος της οργάνωσης, να μεταβαίνει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε αγροτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως «καβάτζα» για τα ναρκωτικά. Ο
 32χρονος ακινητοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς.

Από την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Πάτρας συνελήφθησαν άλλα οκτώ μέλη της οργάνωσης (επτά άνδρες και μια γυναίκα) 50, 39, 34, 33, 30, 28, 28 και 33 ετών ενώ έγιναν εννέα κατ' οίκων έρευνες.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν κατασχεθεί συνολικά :

• Ηρωίνη βάρους 2 κιλών και 631 γραμμαρίων
• Κοκαΐνη βάρους 2,1 γραμμαρίων
• Κάνναβη βάρους 5 κιλών και 154 γραμμαρίων
• Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Είκοσι τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα συνεννόησης για την διακίνηση των ναρκωτικών
• Έξι αυτοκίνητα τα οποία η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε για την μεταφορά των ναρκωτικών ένα εκ των όποιων ήταν ταξί με έδρα την πόλη της Πάτρας.
• Το χρηματικό πόσο των 10.710 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη δομή (άλλοι προμηθεύονταν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες και άλλοι τις διέθεταν προς πώληση).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.


Σχόλια