Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κυπαρισσία -Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μάνη

















Δυο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην Πελοπόννησο, απείλησαν κατοικημένες περιοχές και έχουν καταστρέψει αρκετά στρέμματα με καλλιέργειες σε Κυπαρισσία και Μάνη.
Ειδικότερα, στις 10 χθες το βράδυ, εκδηλώθηκε φωτιά λίγο έξω από την Κυπαρισσία στον δρόμο για Φιλιατρά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απείλησε σπίτια και επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία, κάνοντας στάχτη μέχρι στιγμής, πολλά στρέμματα με ελιές.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής του δήμου Τριφυλίας, εθελοντές με μηχανήματα και πολίτες που έβλεπαν τις περιουσίες τους να απειλούνται και να καταστρέφονται, έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα. H φωτιά είναι σε ύφεση και προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο επιχειρούν 19 οχήματα με 55 άνδρες της πυροσβεστικής.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Τριανταφυλλιά της Μάνης, λίγα χιλιόμετρα από την Αρεόπολη. Ο δυνατός αέρας, που έφτανε κοντά τα 10 μποφόρ, έδωσε έκταση στη φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και ελαιοπερίβολα.

Η φωτιά στη Μάνη βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 άνδρες και πολίτες από την περιοχή.





newsmessinia

Σχόλια