Αντιδράσεις στα σενάρια περί «προσωρινού λουκέτου» στην ΕΡΤ


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία σε συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συζητήθηκε το θέμα κλεισίματος της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης. 

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα από την πλευρά της κυβέρνησης «μελετάται το σενάριο του προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους». 

Μιλώντας στο vima.gr ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ  Π. Καλφαγιάννης επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  Σ. Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα.Υπενθυμίζεται,  ότι πριν απο λίγο καιρό ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ  Γκίκας Μάναλης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους είχε δηλώσει κατηγορηματικά: «Δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ». 

Πολλοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται οι πληροφορίες που διέρρευσαν να εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόκλησης πανικού προκειμένου οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να δεχτούν πιο εύκολα πιθανή συρρίκνωσή της με το κλείσιμο της ΕΤ1 και κάποιων ραδιοφωνικών σταθμών. 





Σχόλια