Προφυλακίστηκαν για τους πυρήνες οι Ανάργυρος Ντάλιος και Φοίβος Χαρίσης-Πούλος




Σε μία γυναίκα, η οποία κατάφερε να ξεφύγει κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής προχθές το μεσημέρι σε καφετέρια της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικεντρώνουν τις έρευνες οι Αρχές. Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει την ώρα του μπλόκου πηδώντας από το παράθυρο της τουαλέτας.

Αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν εδώ και καιρό τον ρόλο συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία φέρεται να έχει εμφανισθεί σε επιθέσεις που αποδίδονται στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ανάμεσά τους και στην ένοπλη ληστεία στις 28 Νοεμβρίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας.

Με τις συλλήψεις της ομάδας των πέντε ατόμων στην καφετέρια (ανάμεσά τους και οι δυο καταζητούμενοι για συνέργεια στη ληστεία του Φιλώτα, ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης-Πούλος και ο 22χρονος Ανάργυρος Ντάλιος), καθώς και με τα εργασιακά ευρήματα από συγκρίσεις DNA, η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έκλεισε έναν μεγάλο κύκλο.

Με την αξιοποίηση του υλικού που προέκυψε από τις πέντε νέες συλλήψεις προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για την εμπλοκή του Χαρίση-Πούλου  και του Ντάλιου στην οργάνωση, αποκαλύφθηκαν τρεις νέες ένοπλες ληστείες που φέρεται να σχετίζονται με τη δραστηριότητά της και αναδείχθηκε ο ρόλος σε ληστείες δύο νέων προσώπων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και των άλλων μελών - υπολογίζονται σε τουλάχιστον τρία - του συγκεκριμένου επιχειρησιακού βραχίονα  της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 Επιπλέον, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται και μεγάλες ληστρικές επιθέσεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν γίνει το κρίσιμο χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2012 και έπειτα.


ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ DNA
 Κατά την αστυνομική επιχείρηση εκτός από τους δύο καταζητουμένους συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως αντιστάθηκαν, ένας 31χρονος, ένας 40χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές από παλαιότερες υποθέσεις. Μάλιστα, ο Ντάλιος καταδιώχθηκε σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων προτού συλληφθεί. Βιολογικό υλικό του βρέθηκε σε κινητά και σταθερά αντικείμενα σε τέσσερα κρησφύγετα και σε μία γιάφκα που χρησιμοποιούσαν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (στην οδό Σαπφούς στην Καλλιθέα, στην οδό Διστόμου στον Κολωνό, στον Βύρωνα, στα Τουρκοβούνια και στην κεντρική γιάφκα της οργάνωσης στον Βόλο). 

Το DNA τον «δένει», ακόμη, πιστοποιώντας την παρουσία του στην αιματηρή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Ταυτοποιείται, επίσης, η συμμετοχή του σε δύο νέες ληστείες, οι οποίες χρεώνονται στην τρομοκρατία, στα ΕΛΤΑ στο Νέο Φάληρο και στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Σε κλείστρο όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στον Βελβενδό εντοπίστηκε DNA του Φοίβου Χαρίση-Πούλου, ενώ γενετικό υλικό του  βρέθηκε και σε τρία κρησφύγετα που χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της οργάνωσης. Γενετικό υλικό που τους συνδέει με ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της ΑΤΕ στον Πυργετό Λάρισας ταυτοποιήθηκε και όσον αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες, τον 31χρονο και τον 30χρονο.

Επιπλέον, το DNA (σε κηλίδες αίματος) συνδέει τον 31χρονο με τη ληστεία στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στη Φλώρινα. Από τη γενιά της κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1995 είναι και ο 40χρονος συλληφθείς. Το 2011 είχε συλληφθεί στον Αγιο Παντελεήμονα επειδή κατείχε ένα όπλο. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάτι που να τον συνδέει με επιθέσεις της οργάνωσης.


ΤΟΥΣ «ΠΡΟΔΩΣΑΝ» ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ
Κάποιες επικοινωνίες μέσω κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση της τελικής επιχείρησης της Αστυνομίας στην καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στην εκδοχή ότι οι πέντε συλληφθέντες ετοίμαζαν εκεί νέο χτύπημα. 



tanea.gr

Σχόλια