Πάτρα: Νυχτερινή ποδηλατάδα στη μνήμη του Πάνου Τζαβάρα



Ανακοίνωση της ανεξάρτητη κίνηση πολιτών  «Πιάνω τη Ζωή απ’το Τιμόνι»:


"Ένα χρόνο πριν (ήταν 2 Μαΐου 2012), στο Ρίο ο δεκατετράχρονος Πάνος Τζαβάρας επέστρεφε από το σχολείο μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Ανδρέα και οι δύο με τα ποδήλατα τους. Μόλις είχαν περάσει κάτω από τη γέφυρα δίπλα από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, όταν ο Πάνος παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τις ρόδες δύο άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων. Ο τραυματισμός του ήταν βαρύς και μετά από σκληρή μάχη δεκαέξι ημερών, ο Πάνος τελικά «έφυγε».

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών με όχημα το ποδήλατο «Πιάνω τη Ζωή απ’το Τιμόνι», ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, στα πλαίσια της Νυχτερινής Ποδηλατάδας που ξεκινά κάθε Τετάρτη στις 21.00’ από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, αυτή την Τετάρτη (1η Μαΐου 2013) πριν την αναχώρηση στις 20.45’ θα ζητήσει από τα μέλη της να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή κρατώντας αναμμένα κεριά στη μνήμη του Πάνου Τζαβάρα.

Επίσης όσα από τα μέλη της επιθυμούν θα παραβρεθούν την επόμενη μέρα Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 και ώρα 14.00 στο σημείο που έγινε το συμβάν, στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι φίλοι του Πάνου.

Ζούμε όλοι στην ίδια πόλη, μοιραζόμαστε τους ίδιους δρόμους και ξέρουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί. Τα τελευταία χρόνια η παρουσία του ποδηλάτου μέσα στην πόλη έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η ευθύνη για την ασφάλεια μας σαν ποδηλάτες, ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους. Η ραγδαία όμως αύξηση του αριθμού αυτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για την καθημερινή τους μετακίνηση και αναψυχή αναπόφευκτα «σπρώχνει» τις εξελίξεις. Οι αρχές της πόλης αναγκάζονται να ακολουθήσουν και δημιουργούν –έστω και αργά- τις απαραίτητες υποδομές. Οι συμπολίτες μας με τα άλλα μέσα μετακίνησης μας συνηθίζουν και η αρχική ίσως γκρίνια δίνει σταδιακά τη θέση της στο σεβασμό και την προσοχή για τους ποδηλάτες. Παράλληλα οι χρήστες του ποδηλάτου ωριμάζουν και όλοι μαζί πια αντιλαμβανόμαστε την έννοια της συνύπαρξης!



Έτσι το δικό μας μήνυμα είναι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ



Σημείωση:

Τα κεριά που θα ανάψουμε τα έχουν φτιάξει οι συμπολίτες με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που απασχολούνται στην Κηροπλαστική Μονάδα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Π.Ε. «Φάρος» και είναι ευγενική προσφορά του συμποδηλάτη Βασίλη Πράπα".


Σχόλια