Παραλήρημα Αμβρόσιου - Την Τρίτη θα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Γυμνιστές,ομοφυλόφιλους, Μασόνους, Ιεχωβάδες και... άλλα δεινά, «αιρέσεις» και «διαστροφές» βλέπει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Αιτία ο αντιρατσιστικός νόμος που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Τρίτης πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών (25 - 30 εφημέριοι) θα βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να επιδώσει το Ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως στον πρόεδρο της Βουλής και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι καμπάνες σε όλους τους ναούς Καλαβρύτων και Αγιαλείας θα χτυπούν πένθιμα για 15 λεπτά, από τις 12.00 έως τις 12.15.

Ο Αμβρόσιος , σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στο προσωπικό του ιστολόγιο,κάνει λόγο για «φίμωση» της Εκκλησίας και των πολιτών και κατάλυση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει στους Ελληνες να εκφράζονται δημοσίως.

Αναφέρει ότι μέσω του νέου νόμου ο... «γυμνισμός θα είναι ελεύθερος» και η «ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρά μας».

Βλέπει παντού την επικράτηση της «αμαρτίας και της διαστροφής».. Εκφράζει φόβους ότι οι Ιεχωβάδες θα χτυπούν ελεύθερα την πόρτα των πολιτών και η εκκλησία δεν θα μπορεί να πει στους πιστούς να μην ανοίγουν σε αιρετικούς! 

Το γεγονός ότι η χώρα έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη την ανεξιθρησκεία και το ότι κάθε πολίτης μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν δείχνει να απασχολεί τον μητροπολίτη Καλαβρύτων. Η συζήτηση περί προσηλυτισμού από «αιρέσεις» και άλλα δόγματα είναι εντελώς διαφορετική και εμπλέκει και την Ορθόδοξη Εκκλησία καθεαυτή.

Ωστόσο, ο μητροπολίτης συνεχίζει τον προβοκατόρικο λόγο αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο καταργεί τους κληρικούς και μπλέκει Ιεχωβάδες, Μασόνους, Τέκτονες, Εβραίους, ομοφυλόφιλους, παιδόφιλους, μοιχούς, παράνομη συμβίωση, εκτρώσεις και όλα τα «δαιμόνια» που «αντιστρατεύονται το νόμο του Θεού» και αποκηρύσσει ο ίδιος και, ως ένα σημείο, η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στα ζητήματα που θέτει ο κ. Αμβρόσιος για τους εμπόρους σαρκός, ναρκωτικών και όσους υπόλοιπους παρανομούν τονίζεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει ήδη ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και το πνεύμα και στόχος του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου δεν σχετίζεται με τέτοιου είδους καταδικαστέα από όλους εγκλήματα.



Με πληροφορίες απο iefimerida.gr

Σχόλια