Στο έλεος της φωτιάς η Κρήτη - Σκηνικό τρόμου στα Χανιά




Στο έλεος του πύρινου εφιάλτη βρίσκεται από χθες το νησί με τις φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.


Στο πόδι βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία σε όλο το νησί δίνοντας μια άνιση μάχη αφού τα πύρινα μέτωπα ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους. Επί ποδός βρίσκεται και ο στρατός.

Ο Νομός Χανίων από τα μεσάνυχτα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό με σύμμαχο τους νότιους ανέμους που άγγιξαν τα 9 - 10 μποφόρ με συνέπεια οι πύρινες γλώσσες να απλώνονται ανεξέλεγκτα σε επιχειρήσεις και σπίτια.

Τα πιο επικίνδυνα μέτωπα ήταν στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακόπουλο, όπου κάηκαν βιομηχανικές μονάδες ενώ εκκενώθηκαν σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο κάηκαν ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεία με βάρκες.

Στο Ρέθυμνο φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μελιδόνι ενώ στο Ηράκλειο τα μέτωπα καίνε σε Στάβιες,  Καλύβια και  Αφρατί. Φωτιά ξέσπασε και στο Καρνάγιο στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται ξερά χόρτα ενώ στο σημείο έχει σπεύσει ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τη σκόνη από τη Σαχάρα που εμποδίζει την ορατότητα σε πολλά σημεία.
  


Flashnews/Prismanews

Σχόλια