Πάτρα: «Τουλάχιστον βρείτε τον δολοφόνο»


















«O εμπαιγμός ακόμη συνεχίζεται, προσπαθούμε μόνοι μας να εντοπίσουμε τον δράστη, μήπως και ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου», δηλώνει στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο Θύμιος Κόκλας, ξαδελφός του 30χρονου Θανάση Λαζανά ο οποίος έχασε τη ζωή του από τις μαχαιριές τριών Αφγανών, έξω από το σπίτι του, στην οδό Σουνίου στα Κρύα Ιτεών, στις 19 Μαΐου 2012.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του 30χρονου.

Ο συλληφθείς είχε δηλώσει ανήλικος στις δικαστικές αρχές, παρόλο που ήταν εμφανές ότι ήταν άνω των 18 ετών. Το έκανε για να τύχει ευμενούς ποινικής μεταχείρισης. Αρχικά παρέμεινε κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στον Βόλο. Από εκεί κατάφερε να αποδράσει 15 ημέρες πριν γίνει η δίκη του, τον περασμένο Δεκέμβριο,στην Πάτρα και καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 15 ετών. 
Η εξέλιξη αυτή ήρθε να οξύνει περαιτέρω τα πνεύματα στην περιοχή των Ιτεών. 

«Θα προβούμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, είτε οι ευθύνες ανήκουν σε υπουργείο είτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Κάποιος, επιτέλους, θα πρέπει να λογοδοτήσει. Το ξέρω ότι θα μας πάρει χρόνο, όμως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια» σημειώνει ο κ. Κόκλας.

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του και βρισκόταν πίσω από τις εγκαταστάσεις της "Πειραϊκής-Πατραϊκής", όταν δέχτηκε την επίθεση. Οι τρεις νεαροί τού κατάφεραν έξι χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και στα πλευρά. Διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και υπέκυψε στα τραύματα του. 


Σχόλια