Σινεμά: Ρεκόρ εισπράξεων σε 42 χώρες για τον «Iron Man 3»


Σπάει τα ταμεία σε αίθουσες 42 χωρών ο «Iron Man 3», ξεπερνώντας σε εισπράξεις ακόμα και τους «Εκδικητές» που θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών, μετά το «Avatar» και τον «Τιτανικό».

Το «Iron Man 3», με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Γκουίνεθ Πάλτροου, κατέρριψε το ρεκόρ του καλύτερου πρώτου Σαββατοκύριακου προβολής σε οκτώ περιοχές: Αργεντινή, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Σιγκαπούρη.

Με μια… εντυπωσιακή πτήση, ο σούπερ ήρωας της Marvel συγκέντρωσε περισσότερα από 195,3 εκατ. δολάρια. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει την προβολή της στις ΗΠΑ, καθώς η πρεμιέρα είναι την Παρασκευή.

Η αμερικανική ταινία περιπέτειας, πρώτη στο box-office σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, συγκέντρωσε 21,5 εκατ. δολάρια στη Βρετανία, 19,2 εκατ. δολάρια στη Νότια Κορέα, 18,4 εκατ. δολάρια στην Αυστραλία, 16,1 εκατ. δολάρια στο Μεξικό και 14,7 εκατ. δολάρια στη Γαλλία. Στην Ελλάδα η ταινία έκοψε 41.211 εισιτήρια.

Στην Κίνα, η ταινία θα προβληθεί την 1η Μαΐου, αλλά σε μια διαφορετική εκδοχή, με τους χαρακτήρες του έργου να είναι κινέζοι και τους ρόλους να υποδύονται κινέζοι πρωταγωνιστές, ενώ οι σκηνές έχουν γυριστεί στην Κίνα.

Το πρώτο «Iron Man» (2008) είχε συγκεντρώσει 585 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box-office και η συνέχειά του (2010) 625 εκατ. δολάρια.



tanea.gr

Σχόλια