Eλεύθεροι οι δύο απαχθέντες μητροπολίτες στο Χαλέπι



Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ανακοίνωση της θρησκευτική οργάνωσης Oeuvre d'Orient .

Άγνωστοι είχαν απαγάγει τη Δευτέρα τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη και τον συρορθόδοξο Μητροπολίτη, ενώ φέρονται ως νεκροί ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη.

Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται ακόμη απο το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου -όπως αναφέρει- η δοκιμασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη να ξεπεραστεί άμεσα.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τον κ. Ιερώνυμο πως έχουν ήδη τεθεί σε κινητοποίηση όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών ώστε το ταχύτερο δυνατόν η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση.
Έκκληση για την απελευθέρωση των ιεραρχών απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο εκπρόσωπός του τόνισε ότι «ο Πάπας παρακολουθεί τα γεγονότα με μεγάλη προσοχή και προσεύχεται πολύ για την υγεία και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών».
Η απαγωγή από ομάδα ενόπλων των δύο Μητροπολιτών στην επαρχία του Χαλεπίου είναι η πρώτη επίθεση που δέχονται χριστιανοί ιεράρχες στη Συρία.

Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε χθες ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έπεσαν στα χέρια "τρομοκρατικής ομάδας", ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι εκατοντάδες χριστιανικές οικογένειες έχουν διαφύγει από το Χαλέπι για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των ανταρτών και τις καθεστωτικές δυνάμεις.


Σχόλια