Λονδίνο: Πλήθος κόσμου στο ελληνικό Carpo



Στον αριθμό 16 της οδού Piccadily στο Λονδίνο, ο δρόμος μυρίζει φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ, αλλά και ζεστούς ξηρούς καρπούς. Μια μυρωδιά 100% ελληνική προκαλεί ντελίριο σε Λονδρέζους και τουρίστες που σπεύδουν στο ελληνικότατο Carpo για νέες γευστικές εμπειρίες.



Πρόκειται για το αδελφάκι του Carpo που εμφανίστηκε στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011 και έγινε πόλος έλξης. Οι ιδιοκτήτες, τα αδέλφια Βασίλης, Αλέξανδρος και Κώστας Κοντόπουλος που χρόνια δραστηριοποιούνται στην χονδρική πώληση ξηρών καρπών στην Ελλάδα, θέλησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και στη λιανική με ένα χώρο που θα αντιπροσώπευε απόλυτα την αισθητική τους.
Το στοίχημα τους βρήκε αμέσως απήχηση στην Αθήνα  με πλήθος κόσμου να επιλέγει το μικροσκοπικό γωνιακό κατάστημα για να πάρει φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς, να επιλέξει από μια μοναδική ποικιλία αποξηραμένων φρούτων, αλλά και να πιει καφέ. Εξαρχής στη φιλοσοφία των ιδιοκτητών ήταν να μεταδώσουν και ισχυρά μηνύματα για τη διατροφική αξία των ξηρών καρπών και των φρούτων.
Η συνέχεια ήταν γρήγορη και εντυπωσιακή: το δεύτερο κατάστημα άνοιξε ήδη, και μάλιστα εκτός Ελλάδας στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Λονδίνου στην Piccadily Str. 

Σχόλια