Φέρνουν νύχτα διάταξη με την οποία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου εκατοντάδες συμβασιούχοι














Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση πως με διάταξη που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου θα βρεθούν εκτός Δημοσίου χιλιάδες συμβασιούχοι που είχαν επιστρέψει στην εργασία τους με προσωρινή δικαστική διαταγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί διάταξη μέσα στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία όσοι συμβασιούχοι έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο μετά από προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, αυτοί θα δουν μόνιμα την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο θόρυβο με τις απολύσεις στο Δημόσιο, αφού η διάταξη έρχεται στο παρα πέντε και βρίσκεται σε πλήρη κόντρα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων.  Eρώτημα αποτελεί εάν σε μία τέτοια διάταξη θα δώσει το πράσινο φως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης ή θα προκύψει νέα ενδοκυβερνητική ένταση.

Όπως έγινε γνωστό από στενούς συνεργάτες του Α. Ρουπακιώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να συνυπογράψει το νομοσχέδιο του συναδέλφου του, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και η έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.



newsit.gr

Σχόλια