Πάτρα: "Δεν υπάρχουν κρατητήρια παρά μια αποθήκη του Ο.Λ.ΠΑ"


Ανακοίνωση σχετικά με την απόδραση δυο αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνταν διοικητικά στα «κρατητήρια» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εκδόθηκε απο την Ένωση Λιμενικών.

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως τα κρατητήρια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αποθήκη, σε χώρο ακατάλληλο στο παλαιό λιμάνι .

Παράλληλα η Ένωση Λιμενικών, εκφράζει τη συμπαράσταση της στον βαθμοφόρο που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού  και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.





Αναλυτικά η ανακοίνωση:


"1. Δεν υπάρχουν κρατητήρια παρά μια αποθήκη του Ο.Λ.ΠΑ η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου, βαπτίστηκε κρατητήρια χωρίς να πληρεί καμία από τις προβλεπόμενες εκ του νόμου κατάλληλες συνθήκες φύλαξης και διαβίωσης κρατουμένων.

2. Η φύλαξη-φρουρά των κρατητηρίων γίνεται από ένα (01) μόνο άτομο κατά παράβαση του άρθρου 85 παρ. 3 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.

3. Βρίσκονται στο παλαιό λιμάνι σε χώρο ακατάλληλο (εντός ελεύθερου δημοτικού parking), μη επαρκώς φωτιζόμενο, προσβάσιμο σε οποιονδήποτε αφού και στον περιβάλλοντα χώρο πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του καρναβαλιού και όχι μονό διάφορες εκδηλώσεις .

4. Η Ένωση μας για το σοβαρό θέμα των κρατητηρίων έχει ενημερώσει προφορικώς και εγγράφως την Ηγεσία του Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ αρκετές φορές ενώ υπήρχε σχετική αναφορά σε υπόμνημα που κατατέθηκε πρόσφατα στον Αρχηγό Λ.Σ. σε συνάντηση μας την 28-02-13.

Κλείνοντας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο που ΕΤΥΧΕ να έχει βάρδια την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, δηλώνοντας ότι θα είμαστε στο πλευρό του τόσο ηθικά όσο και με την φυσική μας παρουσία σε κάθε διαδικασία που θα κινηθεί εναντίον του. Η Ένωση μας θα προσκομίσει σε οποιαδήποτε αρμόδια Αρχή τα έγγραφα-καταγγελίες που έχει στην διάθεση της σχετικά με το ζήτημα των κρατητηρίων προκειμένου έστω και αργά να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος από όλους τους υπευθύνους και να δοθεί άμεσα οριστική λύση προκειμένου αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον".


Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Απέδρασαν λαθρομετανάστες απο τα κρατητήρια του Λιμεναρχείου
http://metaximaspatra.blogspot.gr/2013/04/blog-post_770.html

Σχόλια