Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει» - Επίσκεψη στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού
«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού και εξέφρασε την πεποίθηση η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά «η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει». Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, στην επανέναρξη των έργων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών είχε και πολιτικό συμβολισμό, καθώς με την κοινή τους παρουσία οι κυβερνητικοί εταίροι θέλησαν να στείλουν μήνυμα σύμπνοιας και αποφασιστικότητας για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

«Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή μας είναι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων», τόνισε ο Πρωθυπουργός.Ο κ. Τσούκαλης δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες προβλέπεται πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων της Ολυμπίας Οδού με 3.000 εργαζόμενους, 25.000 εργαζόμενους στο σύνολο των οδικών έργων και πάρα πολλές επωφελούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πρώτη επίσκεψη των κυβερνητικών εταίρων έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών. Όπως είπε, τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ενώ όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία του έργου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας. Στα εργοτάξια εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν περίπου 25.000 άτομα.
Για φιέστα με δανεικούς εργαζόμενους, με την οποία οι κυβερνητικοί εταίροι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στους πολίτες ότι η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη, έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος και Μ. Κανελλοπούλου. 

Με τη φιέστα θέλουν να αποκρύψουν ότι περικόπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου της Ολυμπίας Οδού, το κομμάτι Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα, παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θ. Πετράκος.  Η βουλευτής Αχαΐας Μ. Κανελλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντι να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των κατασκευαστών και των τραπεζών που τους στηρίζουν ώστε να αποπερατωθούν άμεσα τα έργα, τους δίνει αποζημιώσεις και φορτώνει τη ζημιά στους πολίτες μέσω των διοδίων.


Σχόλια