Η Αμερικανίδα σύζυγος του Τσετσένου βομβιστή


Το προφίλ της Αμερικανίδας συζύγου του 26χρονου τρομοκράτη Tamerlan Tsarnaev σκιαγραφεί σήμερα η Daily Mail. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Tsarnaev, δεν χρειάστηκε ποτέ να μυηθεί στον αμερικάνικο τρόπο ζωής, καθώς η σύζυγός του, Katherine Russell, τον διευκόλυνε. Όχι μόνο ασπάστηκε τον Ισλαμισμό για να μπορέσει να παντρευτεί τον αγαπημένο της, αλλά σχεδόν διέγραψε την μέχρι τότε ζωή της.

Απομακρύνθηκε από πολύ κοντινά της πρόσωπα, έβγαινε αραιά και πού, και όταν το έκανε, φρόντιζε να καλύπτει τα μαλλιά της με μία μαντίλα, αλλά και το σώμα της με πολύ φαρδιά ρούχα. Όπως το θέτει η Daily Mail, η χήρα του 26χρονου τρομοκράτη, «είναι μια Αμερικανίδα που άφησε τα όνειρά της για χάριν του αγαπημένου της». Κόρη γιατρού, η Kathrine, έκανε κάποτε όνειρα να σπουδάσει κι έπειτα να μπει στο Ειρηνευτικό Σώμα.

Η γνωριμία της όμως με τον 26χρονο Τσετσένο στο Sussex University, στα 21 της χρόνια, άλλαξε ριζικά την ζωή της, σε σημείο που οι φίλοι της δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν. Η Kathrine άλλαξε θρησκεία, παράτησε τις σπουδές της και ξεκίνησε μία καινούρια ζωή πλάι στον σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, η οποία τώρα είναι τριών ετών.

Μάλιστα, για να δείξει η βρετανική εφημερίδα το μέγεθος της επιρροής που άσκησε ο Tsarnaev και ο Ισλαμισμός στην Kathrine, αντιπαραβάλλει φωτογραφίες της νεαρής κοπέλας, πριν και μετά τον γάμο της με τον Tsarnaev, η μία εκ των οποίων την απεικονίζει να επισκέπτεται πριν από δύο μέρες το σπίτι τους στο Cambridge, να μπαίνει αστραπιαία στο σπίτι και να φεύγει ξανά με κατεύθυνση το σπίτι των γονιών τη στο Ρόουντ Άιλαντ.



Στο ίδιο δημοσίευμα, ο στενός οικογενειακός της κύκλος διευκρινίζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που υπέστη πλύση εγκεφάλου από τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί πλήρως.

«Στο Λύκειο ήταν ένα χαρούμενο και πανέμορφο κορίτσι που συνήθιζε να λέει στους συμμαθητές της: Κάνε κάτι ή σταμάτα να διαμαρτύρεσαι!», σημειώνεται στη βρετανική ιστοσελίδα.



Οι φίλοι της από το σχολείο Daisyville Middle School υποστηρίζουν ότι «δεν ήταν η κοπέλα που είχαν γνωρίσει κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων, αλλά μία εντελώς διαφορετική προσωπικότητα».

Ακόμη ισχυρίζονται ότι «δεν περίμεναν να παντρευτεί τόσο νωρίς και να εγκαταλείψει τα όνειρα της», ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να καταλάβει σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη αλλαγή της.



Ένας συμμαθητής της υποστηρίζει πως «το πιο σοκαριστικό πράγμα είναι ότι τίποτα δεν έκανε την Katherine διαφορετική, παρά μόνο η γνωριμία της με το σύζυγό της». 


elita.com.cy

Σχόλια