Παράνομη διακίνηση φαρμάκων - Έλεγχοι σε Αχαΐα & Αιτωλοακαρνανία


Συνεχίζονται οι έρευνες για τη μεγάλη υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκεται έλληνας γιατρός με off shore εταιρεία στη Βουλγαρία, η οποία εμπορεύεται φάρμακα προς χώρες της Ευρώπης όπου οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει φάρμακα για προώθηση σε χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία κ.α., ο γιατρός - οι τραπεζικοί λογαριασμοί του οποίου έχουν ήδη δεσμευθεί- ίδρυσε την offshore εταιρεία στη γειτονική χώρα (με εκπροσώπηση στην Αθήνα). Η εταιρεία εξασφάλιζε τα φάρμακα από ελληνικά φαρμακεία, τα οποία παράνομα παρέδιδαν για εξαγωγή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειψη στην αγορά, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΣΔΟΕ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 250 φαρμακεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Ρόδο, και τέσσερις μεγάλες φαρμακαποθήκες. Οι έλεγχοι γίνονται είτε μόνο από το ΣΔΟΕ, είτε με μεικτά συνεργεία του ΣΔΟΕ της ΕΛ.ΑΣ. και της Επιθεώρησης Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κοινή επιχείρηση ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, και Επιθεώρησης Υγείας, σε δύο φαρμακεία και μία φαρμακαποθήκη, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων χωρίς ενδείξεις νόμιμης κυκλοφορίας των οποίων ελέγχεται η προέλευση. Κατασχέθηκαν 400 τιμολόγια - δελτία αποστολής ύποπτης για εικονικότητα επιχείρησης στην Αθήνα.

Στη Ρόδο διαπιστώθηκε σε ελέγχους που έγιναν σε δύο φαρμακεία, ότι έχουν αποστείλει στο εξωτερικό φάρμακα αξίας 100.000 € δια μέσου της βουλγαρικής offshore εταιρείας.



Σχόλια