Καιρός



Σποραδικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια και καταιγίδες το μεσημέρι στα βορειοδυτικά προβλέπονται για την Παρασκευή. Στα πελάγη θα πνέουν νότιοι άνεμοι 7 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.


Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με μικρή πιθανότητα παροδικής βροχής και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια. Το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 6 και στην Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 οι οποίοι από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια