Απαγγέλθηκαν και επισήμως κατηγορίες στον βομβιστή της Βοστώνης


Μπορεί ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ωστόσο, η αμερικανική δικαιοσύνη συνεχίζει το έργο της απερίσπαστη και το απόγευμα της Δευτέρας του απήγγειλε κατηγορίες.


Εκπρόσωποι της δικαιοσύνης βρέθηκαν στο νοσοκομείο και του παρέδωσαν κλειστό φάκελο που περιέχει τις κατηγορίες, ωστόσο, δεν έχει διαρρεύσει ποιες και πόσες είναι αυτές ούτε ποια ήταν η αντίδραση του βομβιστή της Βοστώνης.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Τσαρνάεφ δεν θα δικαστεί σαν «εχθρικός μαχητής» κάτι που σημαίνει ότι γλιτώνει δίκες τύπο Γκουαντάναμο, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα εκμαιεύσουν οι αρχές περισσότερες πληροφορίες από αυτόν.

«Δεν πρόκειται να τον μεταχειριστούμε ως εχθρικό μαχητή. Θα δικάσουμε τον τρομοκράτη αυτόν μέσα από το πολιτικό δικαστικό σύστημα. Βάσει των αμερικανικών νόμων, οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαστούν από στρατιωτικές ειδικές επιτροπές» δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρει το CBS, συνεννοείται με τους ανακριτές γραπτώς, με τις Αρχές να ενδιαφέρονται κυρίως για ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, δηλαδή, να βρεθούν τα σημεία όπου παρασκευάζονταν τα εκρηκτικά και αν υπάρχουν, ακόμη, εκρηκτικά κρυμμένα στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα ανάκρισης θα απευθύνει ερωτήσεις στον Τσαρνάεφ χωρίς να του διαβάσει τα δικαιώματά του που θα του εξασφάλιζαν το δικαίωμα να μη μιλήσει, αλλά και να προσλάβει δικηγόρο υπεράσπισης.

Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ο 19χρονος Τσετσένος είναι συνεργάσιμος.



iefimerida.gr

Σχόλια