Σε δημοπρασία η τελευταία φωτογραφία του Τζέιμς Ντιν



Σε δημοπρασία βγαίνει αύριο 5 Απριλίου από τον οίκο Julien's στο Μπέβερλι Χιλς η συγκλονιστική φωτογραφία του αδικοχαμένου ηθοποιού, Τζέιμς Ντιν, λίγες ώρες πριν από τη μοιραία σύγκρουση που του στοίχισε τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, σύμφωνα με το Έθνος.

Ο «Επαναστάτης χωρίς αιτία» απαθανατίστηκε χαλαρός και χαρούμενος στη θέση του οδηγού της αγαπημένης του Πόρσε 550 Spyder, μαζί με τον μηχανικό και φίλο του Rolf Wutherich στο πλάι του. Η φωτογραφία ελήφθη το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου 1955 από τον φωτογράφο Σάνφορντ Ροθ.
Λίγες ώρες αργότερα το αυτοκίνητο ενός φοιτητή μπήκε στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητοδρόμου 466 και συγκρούστηκε με την Πόρσε του ηθοποιού. Ο Τζέιμς Ντιν σκοτώθηκε, ενώ ο φίλος του τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών δήλωσε ότι «πρόκειται για μία ειλικρινή φωτογραφία, ο Ντιν πήγαινε σε αγώνες ταχύτητας και φαινόταν ότι όλοι το διασκέδαζαν. Είναι μία δυναμική και επιβλητική εικόνα με τον Ντιν να σφίγγει το χέρι του φίλου του σε μία χειρονομία προσδοκίας και θριάμβου. Καθώς είναι μία από τις τελευταίες του φωτογραφίες, είναι η πιο συγκλονιστική».

Ο Τζέιμς Ντιν πέθανε σε ηλικία 24 ετών και ήταν ο πρώτος ηθοποιός που προτάθηκε δύο φορές για βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου μετά θάνατον για την ερμηνεία του στην ταινία του Ηλία Καζάν «Ανατολικά της Εδέμ» και του Τζορτζ Στίβενς «Ο Γίγας» .



Σχόλια