600.000 ευρώ στην οικογένεια της Σοφίας Μπεφόν




Την καταβολή του ποσού των 600.000 ευρώ, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στους συγγενείς της 35χρονης γιατρού Σοφίας Μπεφόν η οποία έχασε τη ζωή της στις 14 Ιανουαρίου 2001, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, όταν το ελικόπτερο (SX-XOT) του ΕΚΑΒ έπεσε στη θαλάσσια περιοχή επτά ναυτικά μίλια νότια του Σουνίου, την ώρα που επέστρεφε από την Πάτμο στην Αθήνα, κατά την αεροδιακομιδή ασθενούς.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει τόσο το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και οι  συγγενείς της άτυχης γιατρού, ζητώντας -για αντίθετους λόγους η κάθε πλευρά, να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση που επιδίκασε την αποζημίωση.

Το Εφετείο είχε επιδικάσει ως αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης από 200.000 ευρώ στους δυο γονείς της Μπεφόν και από 100.000 ευρώ στον σύζυγό της και την αδελφή της για τον διαρκή και έντονο ψυχικό πόνο που τους προκλήθηκε από το θάνατό της.

Το Πρωτοδικείο είχε αρχικά επιδικάσει από 300.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι συγγενείς διεκδικούσαν από ένα εκατομμύριο περίπου ο καθένας.

Το Β΄Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμες τις αναιρέσεις των δυο πλευρών (δημοσίου - συγγενών) κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένη.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια