Απο τα Σαβάλια Ηλείας ο «εγκέφαλος» της μεταφοράς 577 κιλών κάνναβης



Ένας Έλληνας από τα Σαβάλια Ηλείας ήταν ο «εγκέφαλος» της μεταφοράς του τεράστιου φορτίου με τα 577 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη κρυμμένα μέσα σε καυσόξυλα και ελιές στην καρότσα του επικαθήμενου μιας νταλίκας στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Ο 43χρονος Βούλγαρος οδηγός του φορτηγού υπέδειξε έναν 57χρονο Έλληνα κάτοικο της περιοχής ως τον άνθρωπο που τον μετέφερε στην Ηγουμενίτσα για να παραλάβει το όχημα. Ο 57χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθεί στις εισαγγελικές αρχές της Ηγουμενίτσας.

Στο φορτίο με τα καυσόξυλα είχαν βρεθεί 14 μεγάλοι σάκοι που περιείχαν 482 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 577 κιλών και 480 γραμμαρίων. Τόσο το φορτηγό με τις ελληνικές πινακίδες όσο και το επικαθήμενο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νταλίκα είχε φύγει από την Αθήνα, φόρτωσε καυσόξυλα στην Κέρκυρα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Ηγουμενίτσα για να ταξιδέψει από εκεί στο Μπάρι της Ιταλίας.



protothema.gr

Σχόλια