Κεδίκογλου: Μειωμένος κατά 10%-15% ο ενιαίος φόρος ακινήτων
















Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα Mega», για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που συμφώνησαν χθες οι τρεις αρχηγοί δήλωσε ότι η είσπραξή του μέσω ΔΕΗ θα διατηρηθεί μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013, ενώ διευκρίνισε ότι θα είναι μεσοσταθμικά μειωμένος κατά 10-15%. «Από τον Ιανουάριο και ο νέος εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι σε λειτουργία και φυσικά θα έχει ολοκληρωθεί η διεύρυνση της φορολογητέας βάσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου.


«Εχει κοστολογηθεί, γιατί τα ακίνητα που προστίθενται στη φορολογητέα βάση, δηλαδή τα ακίνητα που ήταν εκτός σχεδίου πόλης και φορολογούνταν με τον χαμηλότερο συντελεστή, τα ακίνητα που νοίκιαζε το δημόσιο από ιδιώτες, έχουμε μια διεύρυνση της φορολογητέας βάσης και είναι κοστολογημένο γιατί έχουμε τα στοιχεία από τη ΔΕΗ θα καλύψει αυτό το κενό της μείωσης το οποίο υπολογίζεται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου και προσέθεσε ότι «στα μεγαλύτερης αξίας ακίνητα, η ποσοστιαία μείωση θα είναι μικρότερη».

Στο μεταξύ, για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια, είπε ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών.



Σχόλια