Πίθηκοι... σερβιτόροι στην Ιαπωνία (video)



Στην ιαπωνική πρωτεύουσα του Τόκιο, υπάρχει ένα εστιατόριο που ξεχωρίζει από τα άλλα, καθώς προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο για το μενού του, αλλά λόγω και του... μοναδικού προσωπικού του. Κι αυτό, γιατί οι πελάτες του εστιατορίου εξυπηρετούνται από... πιθήκους που μεταφέρουν τρόφιμα και ποτά, από κοινού με άλλους σερβιτόρους «παραδοσιακού τύπου».
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, οι πίθηκοι - σερβιτόροι φορούν μάσκες, περούκες ή παραδοσιακά ρούχα, ενώ σύμφωνα με τους πελάτες του εστιατορίου κατανοούν απολύτως την ανθρώπινη ομιλία και έτσι δεν καταγράφονται παράπονα στις... παραγγελίες.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δήλωσε ότι η ιδέα να χρησιμοποιήσει πιθήκους για σερβιτόρους του ήρθε όταν η μαϊμού που έχει ως κατοικίδιο άρχισε να αντιγράφει τις κινήσεις του, ενόσω εργαζόταν στο εστιατόριο.

Σύμφωνα πάντως με την ιαπωνική νομοθεσία, τα ζώα δεν μπορούν να εργάζονται περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης εστιατορίου να σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 2 - 3 πιθήκους.


Σχόλια