Tραγουδίστρια κατηγορούμενη στην απάτη με το ΕΣΠΑ

















Στα δίκτυα της αστυνομίας έπεσε γνωστή τραγουδίστρια, η οποία μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80 καθώς προσπάθησε μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, να πάρουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Ο λόγος για τη γνωστή τραγουδίστρια, Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, κατά της οποίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», σχηματίστηκε δικογραφία αφού με άλλα τέσσερα άτομα, εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υφαρπαγής επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης, μέσω του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που υπάγεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, η γνωστή τραγουδίστρια μαζί με έναν συνεργό της εμφανίστηκαν σε εταιρία αξιολόγησης για τα προγράμματα τους ΕΣΠΑ ως απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικότερα των ΗΠΑ, και με πλαστά έγγραφα ζήτησαν να τους χορηγηθεί το ποσό των 73.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση νέας επιχείρησης με αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Η επιχειρηματική πρόταση αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής. Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν «δήθεν» πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων.


Διαβάστε επίσης: Ευρωαπάτη με πλαστά πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων..
http://metaximaspatra.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4169.html

Σχόλια