Mέριλιν: Νιώθω ότι θα τρελαθώ. Δεν θέλω να ζω


Η κραυγή απελπισίας της θρυλικής ξανθιάς του παγκόσμιου κινηματογράφου, μισό αιώνα μετά το θάνατό της, συγκλονίζει. "Νιώθω ότι θα τρελαθώ... Δεν θέλω να ζω", αναφέρει στο γράμμα που έστειλε στον μέντορά της, λίγο πριν πεθάνει εκφράζοντας ανοιχτά σκέψεις αυτοκτονίας.

Στην επιστολή που έγραψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Bel-Air, λίγο πριν βρεθεί νεκρή, στις 5 Αυγούστου του 1962, γράφει στον Λι Στράσμπεργκ: "η θέλησή μου είναι αδύναμη, αλλά δεν μπορώ να αντέξω τα πάντα! Ακούγομαι σαν τρελή, αλλά νομίζω ότι θα τρελαθώ! Αυτό νιώθω μπροστά στην κάμερα και η συγκέντρωσή μου, αλλά και όσα προσπαθώ να μάθω, με εγκαταλείπουν. Νιώθω σαν να μην ανήκω στο ανθρώπινο είδος".

Το γράμμα που δημοπρατείται στις 30 Μαΐου αναμένεται ν΄ αγγίξει το ποσό των 40.000 ευρώ.



Στο «σφυρί» θα βγουν και άλλα 250 γράμματα διασημοτήτων, όπως του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, που προέρχονται από ανώνυμο συλλέκτη, καθώς και ένα δισέλιδο γράμμα του Τζον Λένον προς τoν Πολ και την Λίντα Μακ Κάρτνεϊ που αποκαλύπτει την έχθρα μεταξύ των δύο «Σκαθαριών» την περίοδο της διάλυσης του συγκροτήματος.


Σχόλια