Πάτρα: Νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης



Σε μια ξεχωριστή καρναβαλική νύχτα εξελίχθηκε αυτή της Παρασκευής 1 Μαρτίου με το 48ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού να έχει την τιμητική του.
Το νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης «Tutu Masque Galactica», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αναστάτωσε ολόκληρη την πόλη και έδωσε καρναβαλικό χρώμα αφού με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου εκτυλίχτηκε με τα αυτοκίνητα των πληρωμάτων σε διάφορες περιοχές.

Γύρω στις 9.45 το βράδυ η εκκίνηση έγινε στην πλατεία Γεωργίου με τα αυτοκίνητα των πληρωμάτων να έχουν εισβάλει πάνω στην πλατεία μεταμφιεσμένα με το θέμα «Εξερεύνηση του Διαστήματος», όπως τους είχε ζητηθεί από την οργανωτική επιτροπή-πλήρωμα 159. Η Κριτική Επιτροπή του παιχνιδιού εκεί βαθμολόγησε τις μεταμφιέσεις των αυτοκινήτων.
 
Εκεί δίνονταν στα 56 πληρώματα που συμμετείχαν, 4 γρίφοι όπου με την αποκωδικοποίησή τους έπρεπε να φτάσουν σε τέσσερα σημεία της πόλης-κοντρόλ και μαζί τους δίνονταν και 4 φέρτε. Τα φέρτε ήταν: ένα λαχείο της περασμένης Τρίτης, μια τοπική αθλητική εφημερίδα, ένα φτερό παγωνιού και μια φωτογραφία polaroid.

Τα σημεία της πόλης που έπρεπε να πάνε ήταν το Γήπεδο της Παναχαϊκής, το παλαιό κτίριο του ΟΛΠΑ στη λιμενική ζώνη του Δήμου Πατρέων, το Παμπελοπονησιακό Στάδιο και το Δασύλλιο.
Σε καθένα από αυτά τα σημεία τους δινόταν κάποιες δοκιμασίες που σχετίζονταν με την κάθε περιοχή.
Έτσι ενδεικτικά τους ζητήθηκε στο Παμπελοπονησιακό ποιά Καρναβάλια υπάρχουν στην περιοχή και έπρεπε να εντοπίσουν τις αφίσες παλαιότερων Πατρινών Καρναβαλιών που είχε κολλήσει η οργανωτική επιτροπή του παιχνιδιού πέριξ του σταδίου. Στο παλαιό κτίριο του ΟΛΠΑ έπρεπε να μετρήσουν τα κούτσουρα στην παιδική χαρά του φάρου.

Το νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης ολοκληρώθηκε στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και χάρισε στους κυνηγούς δυνατές συγκινήσεις, περιπέτεια, κεφάτες περιπλανήσεις και πολλά χιουμοριστικά απρόοπτα επιφυλάσσοντας ταυτόχρονα μια δυνατή καρναβαλική εμπειρία και στους Πατρινούς που αντιλαμβάνονταν το ψάξιμο των πληρωμάτων.







 

Σχόλια