Πάτρα: προσεχώς πωλητήριο στο λιμάνι

 
 
- ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ με δύο σενάρια.
  Είτε ολόκληρο ή τμηματικά ανά δραστηριότητα
- ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του και όλα θα γίνουν σύντομα
- Ο ΧΡΟΝΟΣ που απομένει για τη διεκδίκηση-διάσωση του παλιού λιμανιού είναι ελάχιστος
 
 
 
Κατά τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, το λιμάνι θα προταθεί προς πώληση με δύο βασικά σενάρια. Είτε εξ ολοκλήρου είτε τμηματικά και ανά δραστηριότητα. Τούτο δε, προγραμματίζεται να συμβεί στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και αφού προηγηθούν στο πρώτο εξάμηνο οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

 
Στο σημείο αυτό τίθεται και το ιδιαίτερο «δικό» μας ζήτημα. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ολόκληρo το παλιό λιμάνι, οι εγκαταστάσεις του και οι χερσαίοι του χώροι ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ και ως εκ τούτου θα βγει προς πώληση κανονικά και πλήρως. Πρόκειται δηλαδή για το τμήμα που διεκδικεί ο Δήμος, που διεκδικεί η πόλη και που άπαντες μας το έχουν υποσχεθεί.
 
Ωστόσο, και παρά τις ρητές και δημόσιες υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί, η πραγματική πορεία των εξελίξεων αλλού οδηγεί. Για την ακρίβεια οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διεκδικούμενης έκτασης και δεν είναι τυχαίο που το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί στους σχεδιασμούς του, αγνοώντας το αίτημα που του έχει τεθεί.
Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτό που η πόλη έχει ζητήσει είναι να απόσχει το ΤΑΙΠΕΔ από ενέργειες που αφορούν το παλιό και διεκδικούμενο λιμάνι της Πάτρας, μέχρις ότου το θέμα αποσαφηνιστεί.

Αλλά καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί και η αποσαφήνιση δεν προκύπτει, το ενδεχόμενο της πλήρους ιδιωτικοποίησης έρχεται με βήμα ταχύ.
 
 
 
Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

 

Σχόλια