Πάτρα: Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι των Μικρών


Αύριο η μεγάλη παρέλαση

 
Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Καρναβάλι των Μικρών με θέμα «Σαν Παραμύθι» 
Μια ανάσα πριν τη μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, η Καρναβαλούπολη θα βρεθεί και αυτό το Σαββατοκύριακο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια συνάντηση γεμάτη ευρηματικότητα, φαντασία, παιχνίδι και καρναβαλική διάθεση.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 2 Μαρτίου
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου, 11.00 – 14.00
•Μπαντίνα Δήμου Πατρέων
•«Face Painting» & «Τρελά Χτενίσματα» από το τμήμα Β΄ Αισθητικής & Β΄ Κομμωτικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας και από την Carierra Πάτρας – Όμιλος Ξυνή
•«Πάνε …μάσκα & έξω» από το 62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
•«Δημιουργία Παιδικού Καπέλου» από την ομάδα εικαστικών του β.λ.ε.πο.
•Μουσική με το μουσικό σχήμα «Party Time»
•Μαζορέτες από τη σχολή χορού Κατερίνας Σταυροπούλου
•Χορός από τη σχολή χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου
•Αγαλματοποίηση (7 καλλιτέχνες ζωντανεύουν ήρωες παραμυθιών στους χώρους της Καρναβαλούπολης)
•«Μια χούφτα παραμύθια» Παράσταση βασισμένη σε τεχνικές τσίρκου και χορού από την ομάδα X- Saltibagos
•«Mάθε να ζεις, να χορεύεις, να γελάς». Latin, hiphop και μοντέρνοι χοροί από τα παιδικά τμήματα του Athletic Dance Studio

Κυριακή 3 Μαρτίου
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου, 13.00 - 15.00
•« Ελάτε να χορέψουμε» με τα Μουσικά Εκπαιδευτήρια Θεοδώρου
•Θέατρο Δρόμου από την ομάδα X- Saltibagos
«Παραμυθοτράγουδα» με τους Απρόβλεπτους. Οι Απρόβλεπτοι είναι: Πέτρος Κολοτούρος: κρουστά – φωνητικά, Κων/νος Σάλλης – Πυτικάκης: φωνή – κιθάρα, Κώστας Τσαρούχης: κοντραμπάσο – φωνητικά, Εύα Μανούσου: φωνή - melodica, Φώτης Παπαντωνίου: βιολί – φωνητικά


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11.00 με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Γούναρη-Κορίνθου-(κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με τερματισμό στις 4 πύλες εξόδου στις οδούς Ερμού και Αγ. Νικολάου, φέτος αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ποιοτικά και αισθητικά αναβαθμισμένα κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν 10000 μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές που παίρνοντας το έναυσμα της εκκίνησης θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.
 Η φετινή χρονιά παρά την κρίση χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή άνοδο στις συμμετοχές.
Οι ομάδες έφτασαν τις 85 και είναι κατα 25 περισσότερες απο πέρυσι.

Θα συμμετάσχουν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos , τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών και οι ομάδες συμμετοχής, πέντε εκ των οποίων θα συνοδεύονται από τα άρματά τους και άλλες με κατασκευές τους και ποδήλατα.

Φέτος στην παρέλαση θα λάβουν μέρος δυο ομάδες, μία από τη Ζάκυνθο και μία από τη Λεμεσό, πόλη αδελφοποιημένη της Πάτρας.

Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι και ανεξάρτητες συμμετοχές.
Ανάμεσά τους θα υπάρχουν ομάδες από τα Ιωάννινα, τη Λαμία, την Αθήνα και τη Ναύπακτο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την παρουσία του «Χαμόγελου του Παιδιού», που φέτος θα συμμετάσχει με θέμα «Όλη η πλάση Καρναβάλι».
Το αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν παιδιά από όλα τα σπίτια φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα.

Τα άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων επηρεασμένες από τα Παραμύθια, το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών, είναι: «Πειρατικό Καράβι», «Ξωτικό Παραμυθιών», «Μπάντα», «Γοργόνα, Πειρατής, Γάτος», «Τρένο», «Πίτερ Παν», «Κάστρο» και το Μουσικό Άρμα και θα απλωθούν καθόλο το σώμα της παρέλασης.
Στην ουρά της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους.

 

Σχόλια