Αχαΐα: Aποκατάσταση των πληγεισών περιοχών απο κατολισθήσεις, ζητά ο Γ. Φεσσιάν


Ερώτηση προς τον Αντιπεριφερειάρχη  Γρηγόρη Αλεξόπουλο κατέθεσε  ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας  Γεράσιμος Φεσσιάν, για τις κατολισθήσεις σε περιοχές της Αχαΐας που μέχρι σήμερα δεν έχουν αντιμετωπιστεί.


Ο κ. Φεσσιάν επισημαίνει:

Όπως ήδη γνωρίζετε από τις 20.1.2013 έχει κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος
Ακράτας-Πούντας-Καλαβρύτων στην Π.Ε.Ο. στο ύψος της Παραλίας Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας. Επίσης από 18.1.2013 έχει πέσει η γέφυρα του ποταμού Κλείτορα. Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών είναι ο αποκλεισμός περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος. Αξιοσημείωτο να αναφέρω το πόσο σημαντική για την χειμερινή περίοδο είναι η έλλειψη της Ε.Ο. Άκρατα, Ζαρούχλα, Χιονοδρομικό (ύψος Πύργο) για την ύπαρξη του Χιονοδρομικού κέντρου. Η από πέρυσι ελλιπής αντίδρασή σας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Και σαν να μην φτάνει αυτό, παρουσιάζεται μια εικόνα του πολιτικού προσωπικού αλλοιωμένη και απομακρυσμένη από την πραγματικότητα. Ο σοφός λαός λέει: «δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα».

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάσθε:
  1. Γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών & ποιος ευθύνεται;
  2. Γιατί πέρυσι μετά την παρέμβαση του Στρατού δεν επιλέχτηκε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη σταθεροποίηση της Ε.Ο. Άκρατα, Ζαρούχλα, Χιονοδρομικό (ύψος Πύργο); Αποτέλεσμα των φετινών νεροποντών ήταν να καταστραφεί ο δρόμος, και να γίνει παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσω Αιγείρας – Χρυσάμπελων- Βαλιμής, που δεν προσφέρεται για πρόσβαση λεωφορείου.
  3. Έχετε μελετήσει τι ζημιές επιφέρει στον τουρισμό & τους κατοίκους τις περιοχής, εν μέσω τουριστικής περιόδου;
  4. Ποιος θα καταβάλει αποζημίωση για τυχόν διαφυγόντα κέρδη στους ξενοδόχους της περιοχής, για την ολιγωρία του Δημοσίου;
  5. Γιατί διασύρετε την Περιφέρεια με τον διαξιφισμό μεταξύ Βουλευτών και εσάς;
  6. Γιατί δεν έχετε προκαλέσει ευρεία σύσκεψη και συζήτηση των θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο;
 

Σχόλια