Τώρα: Μεγάλη Κυβερνοεπίθεση σε ANTISPAM SERVERS














Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το BBC αυτή τη στιγμή ζούμε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία του Internet. Ο παγκόσμιος ιστός έχει γίνει πιο «αργός» και πολλοί χρήστες είτε για αρκετή ώρα ή για ελάχιστο διάστημα δε μπορούν να μπουν στο αγαπημένο τους site (λέγε με facebook) ή και κάποια site δεν ανταποκρίνονται καθόλου.

Ο λόγος όπως εξηγεί ο David Emm από την Kaspersky Lab και ο Rory Cellan-Jones του BBC είναι ότι οι χάκερς γέμισαν το διαδίκτυο με σκουπίδια δημιουργώντας το λεγόμενο «motorway jam» όπου από την πολύ κίνηση τα sites γονατίζουν δίνοντας DOS (denial of service = δε μπορούν να εξυπηρετήσουν πια).

Οπως αναφέρει το άρθρο η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε όταν ο οργανισμός Spamhaus που εδρεύει στο Λονδίνο και τη Γενεύη κατηγόρησε την εταιρεία Cyberbunker ότι χρησιμοποιεί τους υπολογιστές της για κακόβουλο σκοπό. Η Cyberbunker είναι Ολλανδική εταιρεία που αποθηκεύει γενικά οτιδήποτε αρχεία αρκεί να μην αφορούν παιδική πορνογραφία και τρομοκρατία.

Η Spamhaus γενικά μαρκάρει όλους τους υπολογιστές που στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα και μπλόκαρε έτσι και την Cyberbunker η οποία αντέδρασε και είπε ότι δε μπορεί η Spamhaus να ελέγχει τι περνάει και τι όχι από το Internet. Η δήλωση της Spamhaus ήταν ότι η Cuberbunker συνεργάζεται με γκάγκστερς από την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσσία που κρύβονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση η οποία διαρκεί ήδη μία βδομάδα και είναι ήδη σε έρευνα από τις διώξεις ηλεκτρονικού εγκλήματος πέντε χωρών

Οι επιθέσεις DDos (distributed denial of service) που γίνονται αυτή τη στιγμή ανέφερε φτάνουν τα 300 gigabit το δευτερόλεπτο ενώ η συνήθεις επιθέσεις σε τράπεζες και οργανισμούς είναι της τάξης των 50 gigabit. Το προηγούμενο όριο είχε φτάσει το 2010 με επιθέσεις που έφταναν τα 100 gb/s.




oloigiaolous.gr

Σχόλια