Σάλος με τη σύλληψη ιερέα κατηγορούμενου για χρέη 1,4 εκ. ευρώ














Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή σύλληψη εκπροσώπου ιεράς μονής στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας για χρέη προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 62χρονος ιερέας, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 62χρονου, νόμιμου εκπρoσώπου Ιεράς Μονής της περιοχής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.448.437,05 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου για «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τη ΔΟΥ Μεσολογγίου που διερευνά τον τρόπο διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούσαν τη συγκεκριμένη μονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές είχαν σωρευτεί από τη μη απόδοση ΦΠΑ. Τα έργα στον συγκεκριμένο ναό αφορούσαν τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου και την επέκταση των χώρων του. Είχαν εκτελεστεί προ μιας δεκαετίας, όμως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν είχε υπάρξει απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο για τις εργασίες.

Οι οφειλές είχαν απασχολήσει και την Ιερά Σύνοδο που κατ' επανάληψη είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο δεν της είχε δοθεί απολογισμός. Μάλιστα τα μέλη της Ιερά Συνόδου είχαν λάβει την απόφαση να τιμωρήσουν τα μέλη της μονής για τις ατασθαλίες που φέρονται να έχουν εντοπιστεί. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι τα οικονομικά της συγκεκριμένης μονής είχαν απασχολήσει έντονα την κοινωνία της περιοχής και μάλιστα είχε τροφοδοτήσει και τον Τύπο της Αιτωλοακαρνανίας για τις οικονομικές της εκκρεμότητες.


Εφημερίδα Πελοπόννησος

Σχόλια